Συλλογικές συμβάσεις: Καλύπτεται λιγότερο από το 35% των εργαζομένων στην Ελλάδα
Την επιτακτική ανάγκη για συζήτηση των κυβερνήσεων με τα συνδικάτα για να προχωρήσει η επαναφορά και η αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και η αύξηση του αριθμού των εργαζομένων που καλύπτονται από συλλογικές συμβάσεις, επισημαίνει η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ) η οποία -και με τη συμμετοχή της ΓΣΕΕ- ξεκινάει σήμερα καμπάνια με τίτλο «Emergency Alert».
Η ΣΕΣ στέλνει για ακόμη μία φορά σήμα κινδύνου όσον αφορά τους εργαζόμενους των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης τόσο για το θέμα των αμοιβών όσο και των συνθηκών εργασίας.
Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία που δίνει, η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στα κράτη στα οποία λιγότερο από το 35% των εργαζομένων καλύπτεται από συλλογικές συμβάσεις, δεν ισχύει η επεκτασιμότητα, ενώ το μερίδιο των μισθών είναι κάτω από το 45,3% του ΑΕΠ.
Βενεζουέλα: Στο κοινοβούλιο η συζήτηση για νομοσχέδιο αμνήστευσης πολιτικών κρατουμένων
23:59
Tις επόμενες εβδομάδες πιθανότατα στις ΗΠΑ οι νέες ειρηνευτικές συνομιλίες Ουκρανίας-Ρωσίας
23:51
«Η διεθνής αβεβαιότητα αποτελεί βασικό παράγοντα κινδύνου για την ευρωζώνη», δηλώνει η Λαγκάρντ
23:44
Ελον Μασκ: «Τα λεφτά δεν αγοράζουν την ευτυχία» αναγνωρίζει ο πλουσιότερος στο κόσμο
23:35