ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bloomberg: Tι προβλέπει το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Αθήνας

Bloomberg: Tι προβλέπει το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Αθήνας
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, δημιουργία Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το ελληνικό αναπτυξιακό πρόγραμμα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloοmberg.

To ειδησεογραφικό πρακτορείο, το οποίο φέρεται να έχει στη διάθεσή του αντίγραφο του σχεδίου όπως το παρουσίασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο Eurogroup της Σόφιας, μεταδίδει επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται να υλοποιήσει σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που είχαν μπλοκάρει εδώ και χρόνια.

Μεταξύ αυτών και η δημιουργία κτηματολογίου αλλά και η επιτάχυνση των δικαστικών διαδικασιών.

Στο ελληνικό σχέδιο, πάντα σύμφωνα με το Bloomberg, περιλαμβάνονται δεσμεύσεις όπως η περαιτέρω μείωση του γραφειοκρατικού «βάρους» αλλά και η ενθάρρυνση των ιδιωτικών επενδύσεων στην έρευνα και την ανάπτυξη.

Παράλληλα, τονίζεται ότι η αναπτυξιακή στρατηγική είναι μια από τις προϋποθέσεις που συνδέονται με την τελευταία αξιολόγηση του προγράμματος.

Την ίδια ώρα, το δημοσίευμα ισχυρίζεται ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι σκοπεύουν να παρακολουθούν στενά την Ελλάδα μετά τη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 ώστε να μην υπάρξουν «πισωγυρίσματα» σε μεταρρυθμίσεις.

Μάλιστα, την Παρασκευή ο Μπενουά Κερέ, μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, είπε ότι όσο πιο στενός είναι ο έλεγχος μετά την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα «τόσο το καλύτερο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ