ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Οδηγίες για την συμπλήρωση του Ε3 από την ΑΑΔΕ

Φορολογικές δηλώσεις: Οδηγίες για την συμπλήρωση του Ε3 από την ΑΑΔΕ
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Υστέρα από τις μεταβολές που επήλθαν στη φορολογία εισοδήματος, αναμορφώθηκε το έντυπο Ε3 με σκοπό την πληρέστερη καταγραφή́ και αποτύπωση οικονομικών δεδομένων.

Με σκοπό την πληρέστερη κατανόηση του νέου εντύπου Ε3 και τη διευκόλυνση των φορολογουμένων στη συμπλήρωση – χρήση της νέας εφαρμογής, η ΑΑΔΕ εξέδωσε πλήρη «Οδηγό Συμπλήρωση εντύπου Ε3».

Το νέο έντυπο ενσωματώνει πολλές αλλαγές. Αξιοποιώντας τη νέα λειτουργικότητα του εντύπου Ε3, έχουν προσυμπληρωθεί τα πεδία πληροφοριακού χαρακτήρα, όπως οι Συνδεδεμένες Επιχειρήσεις ημεδαπής / αλλοδαπής, οι Ενεργοί ημεδαποί Επαγγελματικοί Λογαριασμοί Επιχείρησης, τα Ενεργά ημεδαπά Τερματικά POS.

Περαιτέρω, μέσω διαδραστικού παραθύρου ο φορολογούμενος δύναται να επιλέξει τα υποκαταστήματα της επιχείρησής του που εξαιρούνται τέλους επιτηδεύματος (κωδικός 008).

Επιπροσθέτως, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων προσυμπληρώνονται στοιχεία από το προηγούμενο φορολογικό έτος, όπως ενοίκια που καταβλήθηκαν, κύκλος εργασιών, κ.α., ενώ η δήλωση Ε1 ενημερώνεται αυτόματα από τους αντίστοιχους κωδικούς του Ε3, όπου απαιτείται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ