ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παραιτήθηκε ο Κ. Χρήστου από Γενικός Γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς

Παραιτήθηκε ο Κ. Χρήστου από Γενικός Γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς
ΑΠΕ -ΜΠΕ

Παραιτήθηκε ο Κωνσταντίνος Χρήστου από τη θέση του Γενικού Γραμματέα για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς και στη θέση του τοποθετήθηκε η Αναστασία Ξεπαπαδέα, έως πρότινος συνεργάτης του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

 

Σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε δεκτή την από 26-04-2018 δήλωση παραίτησης του Κωνσταντίνου Χρήστου από τη θέση του Γενικού Γραμματέα για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς και διορίσε από 02-05-2018 την Αναστασία Ξεπαπαδέα σε θέση μετακλητής Γενικής Γραμματέως για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, με βαθμό πρώτο της κατηγορίας των ειδικών θέσεων.

Ο Κωνσταντίνος Χρήστου είναι απόφοιτος του Τμήματος Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με επιστημονική ειδίκευση στο εμπορικό δίκαιο και οικονομικό ποινικό δίκαιο.

Τον Ιανουάριο του 2016 διορίσθηκε Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στο υπουργείο Οικονομικών με αποστολή την αναδιοργάνωση του σώματος, την επιχειρησιακή ενίσχυση και την ανάπτυξη συνεργασίας του με τα λοιπά ελεγκτικά σώματα.

Το Νοέμβριο 2016 διορίσθηκε Γενικός Γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με κύρια αρμοδιότητα την υλοποίηση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου κατά της Διαφθοράς και τον αποτελεσματικό συντονισμό των ελεγκτικών σωμάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ