Αποστάσεις ΔΝΤ - Γερμανίας για το ελληνικό χρέος
Συνεδρίασε σήμερα το Washington Group στις Βρυξέλλες όπου το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ΕΚΤ και ο ESM, αλλά και οι εκπρόσωποι Γερμανίας, Γαλλίας και Ιταλίας εξέτασαν το ζήτημα του ελληνικού χρέους.
Σε αυτό διαπιστώθηκε σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της Καθημερινής Ελένη Βαρβιτσιώτη, περαιτέρω σκλήρυνση των Γερμανικών θέσεων.
Ειδικότερα, το Βερολίνο επιμένει σε αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις για να αποδεχθεί ελάφρυνση του χρέους. Ειδικότερα, η κυβέρνηση της Γερμανίας ζητεί κάθε φορά που ενεργοποιούνται τα μέτρα ελάφρυνσης χρέους, αυτά να εγκρίνονται από τη Bundestag.
Στη συνεδρίαση συμμετείχε από πλευράς ΔΝΤ ο Πόουλ Τόμσεν, ο οποίος διαμήνυσε πως αυτοί οι όροι δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί από το Ταμείο και προειδοποίησε πως πρέπει να υπάρξει συμφωνία μέχρι το επόμενο Eurogroup, ειδάλλως δεν θα μένει χρόνος ώστε να εκκινήσουν οι διαδικασίες ενεργοποίησης του προγράμματος.
Στη Σαουδική Αραβία ο Μητσοτάκης - Συνάντηση με τον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
14:55
Pizza Fan: «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις - Δεν υπάρχουν απολύσεις αυτή τη στιγμή» λέει ο Καραγκούνης
14:48
Συνελήφθη 45χρονη υπεύθυνη μπαρ που σέρβιρε αλκόολ σε σχολικό πάρτι
14:43
Ιράν: Φόβοι για ελλείψεις φυσικού αερίου τον χειμώνα – Έκκληση για μείωση της κατανάλωσης κατά 10%
14:38