Αποστάσεις ΔΝΤ - Γερμανίας για το ελληνικό χρέος
Συνεδρίασε σήμερα το Washington Group στις Βρυξέλλες όπου το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ΕΚΤ και ο ESM, αλλά και οι εκπρόσωποι Γερμανίας, Γαλλίας και Ιταλίας εξέτασαν το ζήτημα του ελληνικού χρέους.
Σε αυτό διαπιστώθηκε σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της Καθημερινής Ελένη Βαρβιτσιώτη, περαιτέρω σκλήρυνση των Γερμανικών θέσεων.
Ειδικότερα, το Βερολίνο επιμένει σε αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις για να αποδεχθεί ελάφρυνση του χρέους. Ειδικότερα, η κυβέρνηση της Γερμανίας ζητεί κάθε φορά που ενεργοποιούνται τα μέτρα ελάφρυνσης χρέους, αυτά να εγκρίνονται από τη Bundestag.
Στη συνεδρίαση συμμετείχε από πλευράς ΔΝΤ ο Πόουλ Τόμσεν, ο οποίος διαμήνυσε πως αυτοί οι όροι δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί από το Ταμείο και προειδοποίησε πως πρέπει να υπάρξει συμφωνία μέχρι το επόμενο Eurogroup, ειδάλλως δεν θα μένει χρόνος ώστε να εκκινήσουν οι διαδικασίες ενεργοποίησης του προγράμματος.
Τουρκία: Βαριές ποινές για την δηλητηρίαση με εντομοκτόνο τετραμελούς οικογένειας σε ξενοδοχείο
19:50
Βενεζουέλα: Οι ΗΠΑ αναστέλλουν οικονομικές κυρώσεις για να διευκολύνουν τις επιχειρήσεις διάσωσης
19:47
Ρόδος: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε - Κατήγγειλε δολοφονική επίθεση για να ενοχοποιήσει πρώην σύντροφό του
19:39
Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς 100% τις ευρωπαϊκές χώρες που θα επιβάλουν Φόρο Ψηφιακών Υπηρεσιών
19:33