ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Una faccia una razza» τα ομόλογα Ελλάδας και Ιταλίας

«Una faccia una razza» τα ομόλογα Ελλάδας και Ιταλίας
Pixabay

Στα ύψη εκτινάχθηκε η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου στις σημερινές συναλλαγές, με τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία να επιδρούν αρνητικά στην επενδυτική ψυχολογία.

Συγκεκριμένα, η απόδοση του ελληνικού τίτλου αναφοράς σημειώνει ημερήσια αύξηση κατά 3% και διαμορφώνεται στο 4,25%, ακολουθώντας την άνοδο του ιταλικού δεκαετούς ομολόγου του οποίου η τιμή βυθίζεται εν μέσω πληροφοριών για το προσχέδιο της συμφωνίας κυβερνητικής συνεργασίας ανάμεσα στην Λέγκα και το Κίνημα των 5 Αστέρων, το οποίο προβλέπει έξοδο από το ευρώ, επαναδιαπραγμάτευση των ευρωπαϊκών συνθηκών και διαγραφή του ιταλικού χρέους 250 δισ. ευρώ που κρατά η ΕΚΤ!

Η απόδοση του ιταλικού δεκαετούς ομολόγου σημειώνει αύξηση κατά 4,3% στο 2,025%, στα υψηλοτέρα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2014. Το δε spread, δηλαδή η διαφορά απόδοσης του ιταλικού τίτλου με το γερμανικό δεκαετές ομόλογο αναφοράς είναι στις 140 μονάδες βάσης.

Σύμφωνα με αναλυτές, οι εξελίξεις στην Ιταλία δείχνουν το ποσό εκτεθειμένη είναι η Ελλάδα και πως η επόμενη ημέρα μετά το Μνημόνιο θα απαιτήσει ειδικούς χειρισμούς, καθώς η χώρα θα βρεθεί σε ένα περιβάλλον αυξημένου κόστους δανεισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ