ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο ΕΝΦΙΑ του 2018 στο επίκεντρο των συζητήσεων με τους θεσμούς

Ο ΕΝΦΙΑ του 2018 στο επίκεντρο των συζητήσεων με τους θεσμούς
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ΕΝΦΙΑ θα απασχολήσει τις αυριανές συζητήσεις των θεσμών με την κυβέρνηση όπως ανέφερε αξιωματούχος μετά την απογευματινή συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους Ντέκλαν Κοστέλο (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Φραντσέσκο Ντρούντι (ΕΚΤ), Νικόλα Τζιαμαρόλι (ESM) και Πίτερ Ντόλμαν (ΔΝΤ).

«Αύριο θα συζητηθούν 3-4 θέματα που μένουν σε εκκρεμότητα. Μεταξύ αυτών είναι ο ΕΝΦΙΑ αλλά και οι αποκλίσεις στο δημοσιονομικό», ανέφερε.

Ο ίδιος έδειξε πως το κείμενο της τεχνικής συμφωνίας ολοκληρώνεται και πως μπορεί να είναι έτοιμο έως το Σάββατο «Αργά το βράδυ της Παρασκευής ή το Σάββατο το πρωί θα μας δοθεί το νέο προσχέδιο των θεσμών. Το Σάββατο θα συζητήσουμε τα θέματα που θα μείνουν εκκρεμή», σημείωσε.

Για την πορεία των απογευματινών συζητήσεων για τα τραπεζικά θέματα είπε πως εξετάσθηκαν ζητήματα για τον εξωδικαστικό μηχανισμό και για το Νόμο Κατσέλη. Αφού είπε πως δεν τέθηκε από τους θεσμούς στη συνάντηση ζήτημα αλλαγής του πλαισίου πώλησης κόκκινων δανείων σε funds υπογράμμισε ότι για το Νόμο Κατσέλη συζητήθηκε η παράτασή του πέραν του 2018, αλλά και το τραπεζικό απόρρητο

Για αύριο Παρασκευή 18 Μαΐου το πρόγραμμα συναντήσεων με τους επικεφαλής των θεσμών διαμορφώνεται ως εξής:

10:00 Φορολογικά

11.00 Δημοσιονομική διαχείριση

12:00 Επιχειρηματικό περιβάλλον και αγορές προϊόντων

13:00 Εργασιακά

16:00 Κοινωνική πρόνοια

17:00 Χρηματοπιστωτικά

19.00 Δημοσιονομικά

ΔΗΜΟΦΙΛΗ