ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

H Fosun αυξάνει το ποσοστό στη Folli Follie και θέτει ερωτήματα

H Fosun αυξάνει το ποσοστό στη Folli Follie και θέτει ερωτήματα
facebook

Επιστολή με την οποία ζητά εξηγήσεις σχετικά με τις κατηγορίες του αμερικανικού fund Quintessential Capital Management απέστειλε στην διοίκηση της Folli Follie η Fosun. Ο κινεζικός όμιλος αναφέρει ακόμη ότι έχει αυξήσει την συμμετοχή του στην Folli Follie στο 16,37%  και ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις.

Με επίσημη ανακοίνωση του στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ ο κινεζικός όμιλος αναφέρει ότι αφού εξέτασε την έκθεση της QCM συμπέρανε πως κάποια από τα επιχειρήματα του fund ήταν απλές εικασίες. «Αφού λάβαμε υπόψη τα δημόσια στοιχεία της Folli Follie, τις εκθέσεις ελέγχου και την καλή της πορεία εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια ως εισηγμένη εταιρεία καθώς και την εμπιστοσύνη που έχουμε στην διοίκηση και τον βασικό μέτοχο της αυξήσαμε την συμμετοχή μας και ενός fund που ελέγχεται από εμάς το διάστημα 8 έως 11 Μαΐου από το 13,89% στο 16,37%», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ωστόσο, η διοίκηση της Fosun αναφέρει ότι από την στιγμή που δεν υπάρχουν απαντήσεις σε ερωτήματα τόσο του Τύπου όσο και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και για να προστατέψει τα συμφέροντα της καθώς και των υπόλοιπων μικρομετόχων στη Folli Follie αποφάσισε μέσω του μη-εκτελεστικού μέλους που ελέγχει στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας να ζητήσει επίσημα εξηγήσεις από την διοίκηση της Folli Follie.

Στην ανακοίνωση η εταιρεία αναφέρει ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση και θα κρατήσει ενήμερους, μετόχους, επενδυτές και κοινό για κάθε σημαντική εξέλιξη προχωρώντας σε περαιτέρω ανακοινώσεις όταν κριθεί απαραίτητο.

Τέλος, συμβουλεύει τους κατόχους μετοχών της Folli Follie και τους δυνητικούς επενδυτές να είναι προσεκτικοί στον χειρισμό μετοχών της εταιρείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ