ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χαιρέτισαν Σεντένο, Μοσκοβισί και Ντομπρόβσκις τη συμφωνία Ελλάδος – θεσμών

Χαιρέτισαν Σεντένο, Μοσκοβισί και Ντομπρόβσκις τη συμφωνία Ελλάδος – θεσμών
EPA/OLIVIER HOSLET/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με θετικά σχόλια υποδέχθηκαν ο επικεφαλής του Eurogroup Μάριο Σεντένο, ο Επίτροπος για τις Νομισματικές Υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης.

Ο αρμόδιος Επίτροπος για τις Νομισματικές Υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε τα εξής:

«Εξαιρετικά νέα πριν από το Eurogroup της προσεχής Πέμπτης! Συγχαίρω τις ελληνικές αρχές και τις ομάδες των θεσμών για τη σκληρή δουλειά και την ομαλή συνεργασία τους.

»Η ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για το ξεκλείδωμα μιας συνολικής συμφωνίας για όλα τα εκκρεμή ζητήματα πριν από την ολοκλήρωση του προγράμματος αυτό το καλοκαίρι, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων για τη διασφάλιση της μελλοντικής βιωσιμότητας του χρέους.

Ως εκ τούτου, επικροτώ θερμά τον στόχο των ελληνικών αρχών να εφαρμόσουν πριν από το Eurogroup της 21ης Ιουνίου, όλες τις δεσμεύσεις που συμφωνήθηκαν κατά τη διάρκεια της αποστολής αυτής της εβδομάδας. Μετά από πολλά δύσκολα χρόνια, προσπάθειες και θυσίες, η Ελλάδα βρίσκεται επιτέλους στην τελική ευθεία».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Eurogroup Μάριο Σεντένο δήλωσε τα εξής: «Καλά νέα από την Αθήνα. Η Ελλάδα και τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ο ESM, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ΕΚΤ συμφώνησαν στη δέσμη μεταρρυθμίσεων για την ολοκλήρωση της τέταρτης και τελικής αξιολόγησης. Ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος του ESM. Προσβλέπουμε στις συζητήσεις μας στο Eurogroup της Πέμπτης».

O Βάλντις Ντομπρόβσκις, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε από την πλευρά του τα εξής: «Εξαιρετικά νέα από την Αθήνα απόψε. Επετεύχθη συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων με τις ελληνικές αρχές σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις για την επιτυχή ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης. Θα τη συζητήσουμε στο Eurogroup στις 24 Μαΐου. Καλό μήνυμα για την προετοιμασία της επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ