ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλεξιάδης: Το περιουσιολόγιο δεν θα αποτελέσει βάση για την επιβολή νέων φόρων

Αλεξιάδης: Το περιουσιολόγιο δεν θα αποτελέσει βάση για την επιβολή νέων φόρων
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην αποσαφήνιση πως το περιουσιολόγιο δεν θα αποτελέσει βάση για την επιβολή νέων φόρων προχώρησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν θα συνδυάσει το περιουσιολόγιο με τη φορολόγηση της περιουσίας, ούτε θα αποτελέσει αυτό βάση για τη φορολογία, ενώ αποκάλυψε πως αυτό αναφέρεται και σε έγγραφο που έχει ήδη αποστείλει η κυβέρνηση στους θεσμούς.

Ο ίδιος διέψευσε και δημοσιεύματα που αναφέρουν πως η κυβέρνηση υιοθετεί «δήθεν γερμανικά σχέδια» που θέλουν να επιβληθεί φόρος περιουσίας.

Σε σχέση με τους ελέγχους που θα γίνουν στη βάση του περιουσιολογίου ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι η μεγάλη μερίδα των πολιτών, οι νομοταγείς πολίτες δεν έχουν να φοβούνται τίποτα. «Το περιουσιολόγιο το χρειαζόμαστε για έλεγχο και διασταυρώσεις, ώστε ο φορολογικός ελεγκτής να έχει πλήρη εικόνα του πολίτη», διευκρίνισε.

«Δεν θα ψάξουμε το βραχιόλι της γιαγιάς» ανέφερε και προσέθεσε «Δεν θα ασχοληθούμε με μικροποσά, 10 -15 - 20.000 ευρώ όταν έχουμε τις λίστες με τα εκατομμύρια».

Σχετικά με τους φόβους που έχουν ανακύψει για εφοριακούς που θα μπορούν να μπαίνουν στα σπίτια των πολιτών, ο υπουργός είπε πως δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα, εκτός αν έχει δηλώσει κάποιος το σπίτι του ως επαγγελματική στέγη.

«Σε περιπτώσεις βέβαια που κάποιος περιλαμβάνεται σε λίστα, έχει δηλώσει 40.000 εισόδημα αλλά φαίνεται ότι έκανε κατάθεση 500.000 εκείνη τη χρονιά, τότε όχι απλά θα χτυπήσουμε την πόρτα, αλλά θα κατασκηνώσουμε στην επαγγελματική του εγκατάσταση», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ