ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κωνσταντίνος Κόλλιας: Να λειτουργήσει στη φορολογία το μοντέλο έσοδα μείον έξοδα για όλους

Κωνσταντίνος Κόλλιας: Να λειτουργήσει στη φορολογία το μοντέλο έσοδα μείον έξοδα για όλους

"Να αναπτύξουμε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που δεν θα βασίζεται στην εσωτερική κατανάλωση αλλά στις εξαγωγές και στις επενδύσεις”, δήλωσε στο CNN Greece ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας, στο περιθώριο του δεύτερου διεθνούς συνεδρίου του Επιμελητηρίου, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Ο κ. Κόλλιας τόνισε ότι χρειάζεται ένα νέο φορολογικό σύστημα, σταθερό, με χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές και να ισχύσει το μοντέλο έσοδα μείον έξοδα για όλους. Επίσης ένα ασφαλιστικό σύστημα με χαμηλότερες εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Αναφορικά με το τέλος του προγράμματος προσαρμογής, ο πρόεδρος του Οικονομικού επιμελητηρίου τόνισε ότι θέλουμε μια χαμηλότερη εποπτεία, να γίνουμε ιδιοκτήτες του προγράμματος και να κάνουμε μόνοι μας τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα.

“Είναι η καλύτερη στιγμή, με την ολοκλήρωση του προγράμματος να κάνουμε μια μεταρρύθμιση στο φορολογικό” τόνισε ο κ. Κόλλιας.

Είπε τέλος ότι θα πρέπει να προχωρήσει γρήγορα ο εξωδικαστικός μηχανισμός, να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες με τους κακοπληρωτές που μπορούν και δεν θέλουν να πληρώσουν και να δώσουμε μια τελευταία ευκαιρία στους δανειολήπτες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ