ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόσβαση στα μητρώα της δημόσιας διοίκησης αποκτούν οι εφορίες

Πρόσβαση στα μητρώα της δημόσιας διοίκησης αποκτούν οι εφορίες
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τη διασύνδεση των εφοριών με τα μητρώα της δημόσιας διοίκησης δρομολογούν τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών προκειμένου να εμπλουτιστούν οι βάσεις δεδομένων της εφορίας και να καταστεί πιο αποτελεσματική η δομή που θα υποστηρίξει το νέο περιουσιολόγιο.

Από το 2016 οι φορολογικές δηλώσεις όλων των πολιτών θα είναι προσυμπληρωμένες σε ένα ποσοστό 60% έναντι 30% εφέτος. Το δε περιουσιολόγιο θα τροφοδοτείται αυτόματα από τις φορολογικές δηλώσεις, το Ε9, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για μετοχές και μερίσματα, τις τράπεζες για καταθέσεις, ομόλογα, τα δεδομένα του υπουργείου Μεταφορών για τα ΙΧ, τα υποθηκοφυλακεία, το Κτηματολόγιο και τους συμβολαιογράφους για τα ακίνητα, το υπουργείο Ναυτιλίας για τα σκάφη αναψυχής, κ.α..

Μόλις ολοκληρωθεί η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του 2016, θα κληθούν οι φορολογούμενοι τον Σεπτέμβριο να συμπληρώσουν ότι επιπλέον στοιχείο δεν διαθέτει το υπουργείο Οικονομικών από τις εν λόγω βάσεις δεδομένων.

Σύμφωνα με «Το Βήμα της Κυριακής» για να γίνουν όλα τα παραπάνω επιτυχώς ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης και ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής θα συμπράξουν έως τα τέλη Μαρτίου 2016 στα εξής θέματα:

Στο πάντρεμα του φορολογικού μητρώου με το πληροφοριακό σύστημα του δημοτολογίου με στόχο τα βασικά στοιχεία των φορολογουμένων να είναι αξιόπιστα και σύμφωνα με τα δημοτολογικά του στοιχεία.

Στην ανάπτυξη ειδικής εφαρμογής στο Taxis για την άμεση εγγραφή ή τροποποίηση στοιχείων κάθε νέου φορολογουμένου με online άντληση στοιχείων του από το δημοτολόγιο και την Ελληνική Αστυνομία.

Στην ανάπτυξη εφαρμογής ενημέρωσης των πολιτών για τις μεταβολές στο φορολογικό μητρώο που οφείλονται στη διασύνδεση του φορολογικού μητρώου και του δημοτολογίου.

Στον έλεγχο των οχημάτων και των οδηγών με αυτοματοποιημένες διαδικασίες με τη διασύνδεση των αρχείων αδειών κυκλοφορίας, τελών κυκλοφορίας, ΚΤΕΟ, ασφαλιστικής κάλυψης, κ.α...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ