ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναλαμβάνει καθήκοντα ο νέος πρόεδρος στο ΤΧΣ

Αναλαμβάνει καθήκοντα ο νέος πρόεδρος στο ΤΧΣ
ΕΙΒ

Καθήκοντα αναλαμβάνει στις 15 Ιουνίου ο Ανδρέας Βερύκιος, ο νέος πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Γεννημένος στην Ελλάδα, ο κ. Βερύκιος σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και διοίκηση επιχειρήσεων (MBA) στο INSEAD της Γαλλίας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Ελληνικά.

Αφού ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στο χώρο των τραπεζών ο κ. Βερύκιος σταδιοδρόμησε από το 1981 στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για την οποία εργάστηκε για 28 έτη.

Εκεί ανέλαβε σειρά ανώτερων καθηκόντων, μεταξύ των οποίων και τη θέση του διευθυντή ανθρώπινου δυναμικού. Τα τελευταία χρόνια είχε αναπτύξει δραστηριότητα συμβούλου σε ζητήματα ηγεσίας και καθοδήγησης.

Να σημειωθεί πως ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος επέλεξε τον κ. Βερύκιο προ εβδομάδων για τη θέση αυτή, αφού πρώτα είχε λάβει κατάλογο με τους προτεινόμενους υποψηφίους.

Η Επιτροπή Επιλογής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας χρειάσθηκε 8 μήνες για να καταλήξει στο πρόσωπο που θα αναλάβει τη θέση του προέδρου του Ταμείου.

Να σημειωθεί πως ο απερχόμενος πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Γιώργος Μιχελής είχε υποβάλει την παραίτησή του στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο τον Ιούλιο του 2017.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου, ο κ. Μιχελής παρέμεινε στη θέση του προέδρου του ΤΧΣ έως σήμερα, ώστε να διευκολύνει την ανάληψη των καθηκόντων από τον νέο πρόεδρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ