ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σήμερα οι προσφορές Fosun και Gongbao για την Εθνική Ασφαλιστική

Σήμερα οι προσφορές Fosun και Gongbao για την Εθνική Ασφαλιστική
EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να υποβληθούν οι δεσμευτικές προσφορές για το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής από τους κινεζικούς ομίλους Fosun και Gongbao.

Στόχος είναι μέχρι τα τέλη του μήνα να έχει αναδειχθεί ο προτιμητέος επενδυτής και εντός των επόμενων τριών μηνών να έχει ολοκληρωθεί η πώληση μετά από τον έλεγχο της Τράπεζας της Ελλάδος.

Εθνική Τράπεζα και Τράπεζας της Ελλάδος δεν θέλουν να επαναληφθεί το φιάσκο με την Exin Group η οποία έδωσε στον προηγούμενο διαγωνισμό το υψηλότερο τίμημα, αλλά τελικά δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τα απαραίτητα κεφάλαια.

Έτσι, πριν αναδειχθεί ο νέος επενδυτής θα εξεταστούν διεξοδικά το κατά πόσο τα δύο σχήματα διαθέτουν πράγματι την απαραίτητη οικονομική επάρκεια ή την χρηματοδότηση για να υλοποιήσουν επένδυση αυτού του μεγέθους.

Το θέμα δεν είναι μόνο τα αν θα μπορέσουν να διαθέσουν τα χρήματα για την αγορά των μετοχών αλλά το κατά πόσο θα μπορούν να στηρίξουν κεφαλαιακά την Εθνική Ασφαλιστική στο μέλλον εφόσον χρειαστεί.

Το bancassurance αποτελεί βασικό κανάλι πώλησης της Εθνικής Αφαλιστικής και ενώ η αρχική πρόβλεψη έκανε λόγο για δεκαετή σύμβαση με επιλογή παράτασης πέντε ακόμη ετών δεν αποκλείεται οι υποψήφιοι επενδυτές να ζητήσουν περισσότερα χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ