Σεντένο: H Ελλάδα ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμά της, δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο
Την επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο, που τόνισε ότι δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο για τη χώρα μας.
«Αυτό ήταν ένα αξιομνημόνευτο Eurogroup» είπε ο Σεντένο, μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη μαραθώνια συνεδρίαση στο Λουξεμβούργο.
Συμπλήρωσε δε, ότι μετά από οκτώ χρόνια η Ελλάδα «αποφοιτά» και πλέον μπορεί να σταθεί στα πόδια της.
Ο κ. Σεντένο υπογράμμισε, επίσης, ότι η Ελλάδα πραγματοποίησε πάνω από 450 μεταρρυθμίσεις -πολλές εκ των οποίων ήταν επώδυνες για τον πληθυσμό.
Σημείωσε, επίσης, ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει τις μεταρρυθμιστικές ενέργειες. «Θα υπάρξει 10ετής επέκταση στα δάνεια του EFSF και 10ετής επιμήκυνση των επιτοκίων. Αυτό θα βοηθήσει την Ελλάδα να βγει από τις αγορές».
SPONSORED
Άνοιξαν η πλατφόρμα για τις τροποποιητικές δηλώσεις αναδρομικών μισθών και συντάξεων του 2024
05:00
Τα οριστικά αποτελέσματα για την προκήρυξη 2Κ/2024 από τον ΑΣΕΠ
04:00
ΔΥΠΑ - Κοινωνικός τουρισμός συνταξιούχων: Αυτοί είναι οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων
03:00
«Ανακαινίζω»: Πότε ανοίγει το νέο πρόγραμμα - Οι δύο φάσεις του προγράμματος
02:00