ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσακαλώτος: Η κυβέρνηση είναι ευχαριστημένη, θεωρεί ότι το χρέος είναι πλέον βιώσιμο

Τσακαλώτος: Η κυβέρνηση είναι ευχαριστημένη, θεωρεί ότι το χρέος είναι πλέον βιώσιμο
EUROKINISSI / EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Την ικανοποίηση της κυβέρνησης για τη συμφωνία εξέφρασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά από τη μαραθώνια συνεδρίαση του Eurogroup.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί πλέον βιώσιμο το ελληνικό χρέος.

«Είχαμε πει ότι υπάρχουν τέσσερα κομμάτια του παζλ και αυτά τα κομμάτια έπρεπε να δέσουν σήμερα» είπε ο κ. Τσακαλώτος, υπογραμμίζοντας ότι όλα παρουσιάστηκαν και έληξαν.

Το πρώτο, όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, ήταν η ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης και των 88 προαπαιτούμενων.

Το δεύτερο κομμάτι ήταν η ολιστική στρατηγική, το τρίτο είναι το πρόγραμμα μεταμνημονιακής παρακολούθησης ενώ το τελευταίο η συμφωνία για το χρέος.

Ο κ. Τσακαλώτος, αναφερόμενος στο μεταμνημονιακό πρόγραμμα παρακολούθησης, παρέπεμψε στις δηλώσεις του Μάριο Σεντένο και του Πιερ Μοσκοβισί, υπογραμμίζοντας ότι και οι δύο τόνισαν πως δεν πρόκειται για τέταρτο μνημόνιο. «Είναι πράγματα είτε από το δικό μας αναπτυξιακό σχέδιο είτε πράγματα που βγαίνουν από το τρίτο πρόγραμμα» εξήγησε ο κ. Τσακαλώτος.

Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε, επίσης, εξαιρετικά σημαντικά τα άμεσα μέτρα για το χρέος για να μπορέσει η χώρα να κοιτάξει την περίοδο μετά τον Αύγουστο με αισιοδοξία.

«Η κυβέρνηση αυτή δεν θα ξεχάσει τι πέρασε ο ελληνικός λαός αυτά τα οκτώ χρόνια» είπε επίσης ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ, και συμπλήρωσε: «Θα πρέπει ο ελληνικός λαός να δει θετικά αποτελέσματα από αυτή τη συμφωνία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ