Αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον για το ελληνικό πενταετές ομόλογο
Αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον καταγράφεται σήμερα για το ελληνικό πενταετές ομόλογο, μετά την προτροπή της HSBC στους επενδυτές να αγοράσουν τα σχετικά χρεόγραφα.
Η HSBC σε ανάλυσή της πρότεινε την αγορά ελληνικών κρατικών ομολόγων πενταετούς διάρκειας, σημειώνοντας πως ο συγκεκριμένος τίτλος εξακολουθεί να διαθέτει αξία και ότι λόγω της συμφωνίας του Eurogroup όλες οι εκδόσεις κάτω από τα δέκα έτη είναι ελκυστικές.
Κατά την βρετανική τράπεζα οι ελληνικοί τίτλοι εξακολουθούν να διαπραγματεύονται με σημαντικό premium έναντι άλλων ομολόγων της ευρωζώνης σε σχέση με την πιστοληπτική της αξιολόγηση, ενώ η αγορά των CDS ήδη κατατάσσει την Ελλάδα στο «Β +».
Έτσι, η απόδοση του ομολόγου λήξης στις 30 Ιανουαρίου 2023 σημειώνει σήμερα απόδοση 3,125%, χαμηλότερη κατά 4,35% σε σχέση με χθες.
Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 3,9%, στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές Μάιου.
Μήνυμα Πατριάρχη Βαρθολομαίου για Ουκρανία - «Η Εκκλησία δεν θα σας εγκαταλείψει»
12:43
Λήξη συναγερμού στην Ευελπίδων - Φάρσα η απειλή για βόμβα στα δικαστήρια (vid)
12:35
Τα αμερικάνικα deals που «ξεκλειδώνουν» τον Κάθετο Διάδρομο
12:26
Από το YouTube στη μεγάλη οθόνη: Το «Backrooms» της A24 αποκαλύπτει το πρώτο του «φρικτό» trailer
12:23