ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο επίκεντρο του Eurogroup η ασφαλιστική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα

Στο επίκεντρο του Eurogroup η ασφαλιστική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα
O Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί

Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα θα απασχολήσει το Eurogroup όπως καταδείχθηκε από τις δηλώσεις που έκαναν εισερχόμενοι τόσο ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί όσο και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Ο κ. Μοσκοβισί λίγη ώρα πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες απεκάλυψε μέσω twitter πως είχε «εποικοδομητική» συζήτηση με τον Έλληνα υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο όσον αφορά στο θέμα των συντάξεων αλλά και στις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα.

Προσερχόμενος στο συμβούλιο ο ίδιος άνοιξε και το θέμα των εργασιακών, καθώς ανέφερε ότι η μεταρρύθμιση στην ελληνική αγορά εργασίας είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στο ελληνικό πρόγραμμα και υπογράμμισε ότι οι μέχρι τώρα συζητήσεις είναι εποικοδομητικές.

Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις προσερχόμενος στο Eurogroup τόνισε πως είναι σημαντική η κατάσταση στο συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδας.«Χρειάζεται να επιτύχουμε ένα πιο βιώσιμο, λιγότερο κατακερματισμένο και ποιο δίκαιο συνταξιοδοτικό σύστημα», είπε και προσέθεσε πως το ζήτημα αυτό έχει σημαντικές δημοσιονομικές προεκτάσεις.

Κατά τον ίδιο χρειάζεται να συνεχιστεί ο διάλογος με τις ελληνικές αρχές για το πώς θα επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος.

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ κληθείς να κάνει τον απολογισμό του 2015 είπε πως ήταν μια χρόνια με θετικές και αρνητικές εξελίξεις. Στην βάση αυτή ο κ. Ντάισελμπλουμ τόνισε πως αρνητική εξέλιξη ήταν πως χάθηκε πολύς χρόνος με την Ελλάδα, αλλά συμπλήρωσε πως το πρόγραμμα επανήλθε τελικώς σε τροχιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ