ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι στόχοι της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας

Οι στόχοι της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας
Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα

Με το μήνυμα «Στήριγμα σ΄έναν κόσμο που αλλάζει» η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα επιχειρεί να τοποθετηθεί δυναμικά στην τραπεζική αγορά. Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας, Νίκος Μυρτάκης, μιλώντας στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Τράπεζας, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώθηκαν χθες στο συνεδριακό της κέντρο στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ο κ. Μυρτάκης κατά τη διάρκεια της εισήγησής του προς το Σώμα της Γενικής Συνέλευσης επεσήμανε ότι η χαλάρωση των capital controls και η επιτυχημένη ολοκλήρωση των stress tests, δημιούργησαν κλίμα θετικών προσδοκιών για τη στήριξη των βιώσιμων ελληνικών επιχειρήσεων από τις τράπεζες.

Ωστόσο, αναφέρθηκε στη βασική πρόκληση που αντιμετωπίζει το χρηματοπιστωτικό σύστημα, που δεν είναι άλλη από την αποτελεσματική διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Όπως ανέφερε «είναι ένα πρόβλημα που η δραστική αντιμετώπισή του θα συμβάλει τόσο στην εξυγίανση των δανειακών χαρτοφυλακίων των τραπεζών, όσο και στην εξυγίανση της ίδιας της οικονομίας αφού θα επιτρέψει την απελευθέρωση πόρων για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων», επισημαίνοντας ότι βασικό επιχειρησιακό στόχο της τράπεζας αποτελεί η μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων κατά 100 εκατ. ευρώ τουλάχιστον.

Κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση ο κ. Μυρτάκης αναφέρθηκε εκτενώς σε μια σειρά σημαντικών έργων εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης που υλοποιούνται κατά τον τελευταίο χρόνο, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της τράπεζας.

«Στήριγμα σ΄έναν κόσμο που αλλάζει, είναι το νέο μήνυμα της Τράπεζάς μας που αποτυπώνει το όραμά μας και που θα συνοδεύει στο εξής την καθημερινή μας λειτουργία και τη φιλοσοφία μας στις συνεργασίες μας με τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά» επεσήμανε ο κ. Μυρτάκης.

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε πως εγκαινιάστηκε πρόσφατα η νέα εταιρική ταυτότητα και η εφαρμογή του νέου λογοτύπου στη σήμανση των καταστημάτων και στις ηλεκτρονικές εφαρμογές που σταδιακά θα τεθούν στη διάθεση των πελατών της Τράπεζας.

Ταυτόχρονα επεσήμανε πως υλοποιούνται έργα αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών και εκσυγχρονισμού της εταιρικής διακυβέρνησης, ενώ γίνονται σημαντικές επενδύσεις σε σύγχρονα εργαλεία, συστήματα και εφαρμογές στο πλαίσιο της στροφής της τράπεζας στην ψηφιακή τεχνολογία και την ηλεκτρονική τραπεζική.

Κατά τον κ. Μυρτάκη στόχος της τράπεζας παραμένει η διατήρηση του συνεταιριστικού της χαρακτήρα αλλά και η ενίσχυση του ρόλου της ως βασικού μοχλού ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας με τη διατήρηση και διεύρυνση των συνεργασιών της με εθνικούς και διεθνείς χρηματοδοτικούς φορείς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ