ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Mercuria αποκτά το 30% της Aegean Marine Petroleum

Η Mercuria αποκτά το 30% της Aegean Marine Petroleum

Μνημόνιο συνεργασίας με την Mercuria Energy Group που περιλαμβάνει συμφωνία αναχρηματοδότησης ύψους 1 δισ. δολαρίων υπέγραψε η Aegean Marine Petroleum, η εισηγμένη στο NYSE εταιρεία, την οποία ίδρυσε ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Οι μετοχές της Aegean Marine Petroleum βυθίστηκαν τον περασμένο μήνα, όταν η εταιρεία αποκάλυψε ότι διέγραψε 200 εκατ. δολάρια αναμενόμενων πληρωμών ως ανεπίδεκτων είσπραξης και ενημέρωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Η Aegean ανέφερε ότι η επανεξέταση των πληρωμών αυτών από μια νέα επιτροπή ελέγχου κατέστησε αμφισβητήσιμες τις συναλλαγές που σχετίζονται με τέσσερις αντισυμβαλλόμενους και χρονολογούνται από το 2015 τουλάχιστον.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης αρνήθηκε να σχολιάσει τη διαγραφή των 200 εκατ. δολαρίων και αρνήθηκε πως έπραξε κάτι λάθος.

Πλέον η εταιρεία εμπορευματικών συναλλαγών Mercuria θα παράσχει ανοιχτή εμπορική πίστωση ύψους 1 δισ. δολαρίων στην Aegean Marine Petroleum, ενώ θα ενισχύσει και τη ρευστότητα της Aegean με 30 εκατ. δολάρια.

Με βάση τη συμφωνία, η οποία είναι η μεγαλύτερη τέτοιους είδους για την Mercuria, η Aegean θα εκδώσει νέες μετοχές της τάξεως του 30% του μετοχικού της κεφαλαίου, οι οποίες και θα περάσουν στον έλεγχο της Mercuria, η οποία θα αποκτήσει και εκπρόσωπο στο ΔΣ της εταιρείας.

Η Mercuria, η οποία εδρεύει στη Γενεύη, έχει ξεχωρίσει για τη στρατηγική της να συνδυάζει διαπραγμάτευση εμπορευμάτων με πολύπλοκες συμφωνίες χρηματοδότησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ