Ανοίγει η δεύτερη φάση για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ
Ανάβει η μάχη για τη διεκδίκηση των λιγνιτικών σταθμών της ΔΕΗ στη Μελίτη και τη Μεγαλόπολη, με τους έξι υποψήφιους επενδυτές να αναζητούν μεταξύ τους συμμαχίες στη δεύτερη και τελευταία φάση του διαγωνισμού.
Χθες ο όμιλος Κοπελούζου επισημοποίησε τη συμφωνία με τον κινεζικό ενεργειακό κολοσσό CHN Energy, με τον οποίο θα υποβάλει προσφορά για την εξαγορά και των δύο εταιρειών (Μελίτης και Μεγαλόπολης) αλλά και για επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Σύμφωνα με πηγές της αγοράς, οι άλλοι πέντε επενδυτές που εκδήλωσαν ενδιαφέρον στον διεθνή διαγωνισμό της ΔΕΗ φέρονται να βρίσκονται σε παρασκηνιακές συζητήσεις προκειμένου να κτίσουν κοινοπραξίες που θα τους επιτρέψουν να πλειοδοτήσουν με λιγότερο δυνατό κόστος αλλά και πιο αποτελεσματικά τις λιγνιτικές μονάδες.
Υπενθυμίζεται ότι αυτοί είναι οι ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ (όμιλος Στασινόπουλου), ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Μυτιληναίος και οι δύο τσεχικές εταιρείες EPH και Indoverse. Μάλιστα, η μία εκ των δύο τελευταίων φέρεται να κινείται ιδιαίτερα δραστήρια, λένε οι ίδιες πηγές.
Σήμερα εκτός απροόπτου το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ αναμένεται να αποφασίσει και ανακοινώσει τα ονόματα των επενδυτών που θα περάσουν στον δεύτερο γύρο της υποβολής των δεσμευτικών προσφορών. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ανάψει το πράσινο φως και για τους έξι μνηστήρες.
«Κόλαση» βομβαρδισμών στη Βηρυτό: Φωτογραφία καταγράφει βλήμα τη στιγμή που πλησιάζει σε πολυώροφο κτήριο
12:24
Στις 7 Μαΐου η δίκη του πατέρα Αντωνίου για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης δυο αγοριών
12:23
Ποιος είναι ο Εσμαέλ Κατίμπ ο υπουργός Πληροφοριών του Ιράν που «εξοντώθηκε» από το Ισραήλ
12:23
Ζάκυνθος: Κατέληξε ο οδηγός του ΙΧ μετά το τροχαίο με σχολικό λεωφορείο
12:20