Ραντεβού Τσακαλώτου - Χουλιαράκη με επενδυτές στις ΗΠΑ
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης βρίσκονται ήδη από σήμερα στις ΗΠΑ, όπου θα έχουν επαφές με εκπροσώπους επενδυτικών οίκων, στη Νέα Υόρκη 9-10/07 και στη Βοστώνη 11/07.
Στις συναντήσεις τους με θεσμικούς επενδυτές και funds σε Νέα Υόρκη και Βοστώνη οι κ.κ. Τσακαλώτος και Χουλιαράκης θα αναλύσουν τις πρόσφατες αποφάσεις του Eurogroup για το ελληνικό χρέος.
Funds και επενδυτικές τράπεζες αναγνωρίζουν ήδη από καιρό πως το ελληνικό χρέος είναι διαχειρήσιμο σε βάθος δεκαετίας, ωστόσο θεωρούν πως το κόστος αναχρηματοδότησης του ελληνικού χρέους θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια και σε ορατό ορίζοντα θα απαιτηθεί νέα διευθέτηση του.
Ενδεικτικά η τράπεζα Barclays εξέδωσε προ ημερών ανάλυση για την Ελλάδα στην οποία αναφέρει πως ενδεχομένως να χρειαστούν μακροπρόθεσμα περισσότερα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, δεδομένου ότι η τροχιά του δημόσιου χρέους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από δημοσιονομικές προσπάθειες (πρωτογενής πλεονάσματα) και μακροοικονομικές υποθέσεις (την αύξηση του ΑΕΠ) που είναι φιλόδοξες.
Ολλανδία: Ο πρωθυπουργός Ρομπ Γέτεν θα σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας
22:37
Χειρουργήθηκε η 15χρονη μετά την πτώση σταυρού φαρμακείου στο κεφάλι της
22:28
Καταδικάζουν τη βία κατά διαδηλωτών στο Ιράν Μακρόν, Στάρμερ και Μερτς
22:19
Ηλεία: Ανεμοστρόβιλος σήκωσε στον αέρα αυτοκίνητο - Σε ισχυρό σοκ η οδηγός (vid)
22:10