ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκτός υπουργείου Οικονομικών σημαντικό τμήμα των φορολογικών ελέγχων

Εκτός υπουργείου Οικονομικών σημαντικό τμήμα των φορολογικών ελέγχων
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την πρόθεση της κυβέρνησης να αναθέσει ένα τμήμα του ελεγκτικού αντικειμένου των εφοριών, του ΣΔΟΕ και της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων στην Οικονομική Αστυνομία απεκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων στις ΔΟΥ Νομών Αττικής και Κυκλάδων.

Όπως απεκάλυψαν οι ίδιοι οι εφοριακοί ο κ. Αλεξιάδης τους ενημέρωσε πως εξετάζεται να μεταφερθεί εκτός υπουργείου Οικονομικών ένα σημαντικό τμήμα των φορολογικών ελέγχων. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να αναθέσει ένα τμήμα του ελεγκτικού αντικειμένου στην Οικονομική Αστυνομία, υλοποιώντας την πρόβλεψη του Μνημονίου για παροχή συνδρομής’ της Αστυνομίας στη διαδικασία των ελέγχων.

Οι εφοριακοί αντιδρούν σε μια τέτοια εξέλιξη , σημειώνοντας πως η έννοια της «συνδρομής» μεταφράζεται σε εκχώρηση ελεγκτικού έργου σε υπηρεσίες εκτός υπουργείου Οικονομικών και αυτό συμβαίνει την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση διαλύει το ΣΔΟΕ, υπό την πρόφαση ενός ενιαίου φορολογικού μηχανισμού, που θα τελεί κάτω από ενιαία διοίκηση.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στις ΔΟΥ Νομών Αττικής και Κυκλάδων ανάφερε πως στη βάση της δρομολογούμενης απόφασης το αμέσως επόμενο διάστημα οι εφοριακοί που παραμένουν στο ΣΔΟΕ δεν θα έχουν δικαίωμα να κάνουν φορολογικό έλεγχο, κάτι που θα κάνει το προσωπικό της Οικονομικής Αστυνομίας που ανήκει διοικητικά σε άλλο υπουργείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ