ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αίτηση υπαγωγής στο Πτωχευτικό Κώδικα κατέθεσε η Folli Follie

Αίτηση υπαγωγής στο Πτωχευτικό Κώδικα κατέθεσε η Folli Follie
facebook

Εν μέσω πληροφοριών που έφεραν μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου να καλούνται από τον εισαγγελέα για να απολογηθούν για τα πλαστά οικονομικά στοιχεία της Folli Follie, η εισηγμένη γνωστοποίησε σήμερα πως κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106 α παρ. 6 του Πτωχευτικού Κώδικα για να τεθεί σε καθεστώς προσωρινής προστασίας.

Να σημειωθεί πως η πλευρά της Fosun απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων ανάφερε πως δεν είχε λάβει καμία ειδοποίηση από την Folli Follie για την πρόθεση της να υποβάλει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106 α παρ. 6 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Αν και δεν έχει αποσαφηνιστεί το σε ποιο βαθμό οι τράπεζες ήταν ενήμερες για την πρωτοβουλία της διοίκησης της Folli Follie, αυτό θα διαφανεί έως τις 12 Σεπτεμβρίου, οπότε θα εξετασθεί η κύρια αίτηση στο πτωχευτικό δικαστήριο. Με την εν λόγω αίτηση η Folli Folli φέρεται να ζητά προστασία και για φυσικά πρόσωπα που σχετίζονται με την εταιρεία, ήτοι για τα εκτελεστικά μέλη Τζώρτζη Κουτσολιούτσο (διευθύνων σύμβουλος) και Δημήτρη Κουτσολιούτσο (πρόεδρο).

Ειδικότερα, η Folli Follie ανακοινώσε στο Χρηματιστήριο ότι στα πλαίσια της διασφάλισης και προστασίας της δραστηριότητας της, κατέθεσε αίτηση για την λήψη προληπτικών μέτρων σύμφωνα με το άρθρο 106 α παρ. 6 του Ν. 3588/2007, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει επί της οποίας εκδόθηκε προσωρινή διαταγή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η εν λόγω προστασία που παρασχέθηκε από τις δικαστικές αρχές στην εταιρεία, σκοπό έχει :

  • Την διατήρηση της εύρυθμης λειτουργίας της εταιρείας και την αποφυγή μείωσης της αξίας της εταιρικής περιουσίας από επιθετικές συμπεριφορές, με τις οποίες η εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη το τελευταίο χρονικό διάστημα.
  • Να επιτρέψει στην εταιρεία να σχεδιάσει απρόσκοπτα και προτείνει ένα ολοκληρωμένο πλάνο αναδιοργάνωσης με στόχο να διασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά της σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησής της.

Σημειώνεται ότι κυρίαρχο σημείο αυτού του πλάνου θα αποτελέσει η πλήρης αναδιοργάνωση της χρηματοοικονομικής λειτουργίας της εταιρείας για την προστασία των συμφερόντων των μετόχων, πιστωτών, συνεργατών και επενδυτών της και τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας.

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται πως η Folli Follie θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και θα επανέλθει με σχετικές ενημερώσεις αναφορικά με την περαιτέρω πορεία του σχεδιασμού της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ