Αυξήθηκε η ζήτηση για καταναλωτικά δάνεια
Πηγή: Pixabay

Τα κριτήρια χορήγησης δανείων και οι όροι χορήγησης δανείων προς τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα στο τρίμηνο Απριλίου - Ιουνίου 2018, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2018.

Σύμφωνα με έρευνα της Τράπεζας της Ελλάδος, οι τράπεζες αναμένουν ότι τα κριτήρια γενικά θα παραμείνουν σχεδόν αμετάβλητα κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2018, αν και αναμένεται ότι τα κριτήρια για τη χορήγηση μακροπρόθεσμων δανείων θα γίνουν ως ένα βαθμό πιο αυστηρά.

Σχεδόν αμετάβλητη παρέμεινε η συνολική ζήτηση για δάνεια από τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις, αν και παρατηρήθηκε μικρή αύξηση της ζήτησης από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και συγκεκριμένα για βραχυπρόθεσμα δάνεια. Το επόμενο τρίμηνο, η συνολική ζήτηση για δάνεια από τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις αναμένεται να παραμείνει σχεδόν στο ίδιο επίπεδο.

Η αναλογία των αιτήσεων για επιχειρηματικά δάνεια που απορρίφθηκαν παρέμεινε σταθερή σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Το δεύτερο τρίμηνο του 2018, τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς νοικοκυριά παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2018, εξέλιξη σύμφωνη με τις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου.

Η ζήτηση για στεγαστικά δάνεια παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2018, ενώ η ζήτηση για καταναλωτικά δάνεια αυξήθηκε ως ένα βαθμό. Τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς νοικοκυριά αναμένεται να παραμείνουν στα ίδια επίπεδα κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2018, ενώ η ζήτηση δανείων από νοικοκυριά αναμένεται να παραμείνει σχεδόν αμετάβλητη.

Αμετάβλητοι παρέμειναν οι όροι χορήγησης δανείων προς νοικοκυριά, το δεύτερο τρίμηνο του 2018.

Τέλος, η αναλογία των αιτήσεων για στεγαστικά δάνεια που απορρίφθηκαν παρέμεινε αμετάβλητη σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ για καταναλωτικά δάνεια αυξήθηκε ως ένα βαθμό.

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!