Να διευκολύνουν οι ασφαλιστικές εταιρείες τους ασφαλισμένους τους στη διαδικασία καταγραφής των ζημιών και στη συνέχεια στη διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων, ζήτησε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος.

Με εγκύκλιό της προς τα μέλη της ανέφερε πως οι ασφαλιστικές εταιρείες είναι από τους πρώτους αποδέκτες και διαχειριστές των επιπτώσεων τόσο σοβαρών φαινομένων και καλούνται να συμβάλλουν καθοριστικά στην επιστροφή στην ομαλότητα πολιτών και επιχειρήσεων που έχουν πληγεί.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο της ΕΑΕΕ προς τις εταιρίες-μέλη της:

«Κύριο μέλημα όλων αυτή τη στιγμή είναι η παροχή άμεσης βοήθειας στους ανθρώπους που έχουν πληγεί.

Κατόπιν επικοινωνίας μας με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων του υπουργείου Υγείας, ενημερωθήκαμε πως υπάρχει άμεση ανάγκη για τα εξής είδη: γάζες, fucidin, betadin, πάνες για μωρά, μωρομάντηλα, φρυγανιές, μπισκότα, παξιμάδια.

Η ΕΑΕΕ προχωρά άμεσα στην αγορά και αποστολή αυτών των ειδών στο ΚΕΕΛΠΝΟ για την φροντίδα των πληγέντων. Καλούμε και όσες εταιρίες επιθυμούν να συνδράμουν, να αποστείλουν για συντόμευση της διαδικασίας απευθείας αυτά τα είδη στις εγκαταστάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Μετά την παροχή άμεσης βοήθειας, που είναι η προτεραιότητα αυτή τη στιγμή, θα έρθει η ώρα της αποκατάστασης των ζημιών.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες είναι από τους πρώτους αποδέκτες και διαχειριστές των επιπτώσεων τόσο σοβαρών φαινομένων και καλούνται να συμβάλλουν καθοριστικά στην επιστροφή στην ομαλότητα πολιτών και επιχειρήσεων που έχουν πληγεί.

Καλούμε το σύνολο των μελών μας για ακόμα μία φορά να ενεργήσει με ευαισθησία και κατανόηση απέναντι στους πληγέντες ασφαλισμένους μας, επιταχύνοντας τις διαδικασίες καταγραφής και αποζημίωσης, ώστε να ανακουφίσουμε στο βαθμό που μας αναλογεί τους ανθρώπους που δοκιμάζονται από τα θλιβερά αυτά γεγονότα».

Δείτε όλες τις εξελίξεις στο liveblog του CNN Greece 

Διαβάστε επίσης