ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δήλωση Αλεξιάδη για ομιλία του στον ΟΕΕ περί αλλαγών στη φορολογία εισοδημάτων 2015

Δήλωση Αλεξιάδη για ομιλία του στον ΟΕΕ περί αλλαγών στη φορολογία εισοδημάτων 2015
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Τη δήλωση για αλλαγές στη φορολογία των εισοδημάτων του 2015 προσπαθεί να μαζέψει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης με σημερινό δελτίο Τύπου στο οποίο παραθέτει απόσπασμα ομιλίας του το Σάββατο στην ημερίδα του ΟΕΕ.

Σε αυτήν επισημαίνει πως "μετά το περιουσιολόγιο ή και μαζί, θα έχουμε μικρές αλλαγές στα εισοδήματα του 2015". '

Και συνεχίζει: "Λίγες αλλαγές γιατί θέλουμε να ξεκινήσουν έγκαιρα οι φορολογικές δηλώσεις τον Φεβρουάριο και θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στους λογιστές να κάνουν διακοπές το καλοκαίρι και να μη ξαναζήσουμε το 2016 ότι το 2015, δηλαδή να έχουμε συνεχώς φορολογικές δηλώσεις. Θέλουμε να τελειώσουν πολύ νωρίς οι δηλώσεις, ώστε να ξεκινήσει πολύ νωρίς ο ΕΝΦΙΑ και να μοιράσουμε πολύ σωστά τις φορολογικές υποχρεώσεις μέσα στο 2016".

Ορισμένοι, μας κατηγορούν γι αυτό, είπε ο κ. Αλεξιάδης, συμπληρώνοντας ότι "εμείς θεωρούμε ότι είναι καλύτερο να εφαρμόζονται οι νόμοι και να μοιράζονται σωστά οι φορολογικές υποχρεώσεις και να μη μαζεύονται όλες (όπως το 2015 και το 2016), στο τέλος του χρόνου".

Προσθέτει στην ομιλία του στις 5/12 ο κ. Αλεξιάδης ότι "μέσα στο 2016 θα έχουμε και μεγάλες αλλαγές σ’ ότι αφορά τη φορολογία και των φυσικών και των νομικών προσώπων με νομοσχέδια που θα έρθουν και θα προσπαθήσω να κάνω το σύστημα πιο δίκαιο και πιο αναλογικό".

"Από απλή ανάγνωση του κειμένου και ο πλέον φανατικός και εμπαθής επικριτής, μπορεί να καταλάβει ότι τα σημερινά δημοσιεύματα και οι αναρτήσεις μερίδας του Τύπου, είναι απλά ψέμματα και συνειδητή παραπληροφόρηση.
Ας σταματήσουν επιτέλους να ανακαλύπτουν σενάρια καταστροφολογίας ορισμένοι, για να κρύψουν την πολιτική τους προπαγάνδα. Αν δεν κατάλαβαν ότι ήδη έχουν διαψευσθεί αρκετές φορές (π.χ. φορολογία ανείσπρακτων ενοικίων, τέλη κυκλοφορίας κλπ.) ας κάνουν υπομονή, για τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις", σημειώνει ο υπουργός στη σημερινή του δήλωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ