Η τουρκική λίρα ενισχύθηκε περίπου κατά 2% νωρίς σήμερα, ανακάμπτοντας από το ιστορικά χαμηλό επίπεδό της, αφού το δίκτυο CNN Turk μετέδωσε ότι Τούρκοι αξιωματούχοι θα μεταβούν στην Ουάσιγκτον για να συζητήσουν τις τεταμένες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Χθες, Δευτέρα, η λίρα υποχώρησε έως και 6%, εν μέσω ανησυχιών για τη νομισματική πολιτική υπό τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την επιδείνωση των σχέσεων με την Ουάσιγκτον.

Μια αντιπροσωπεία Τούρκων κυβερνητικών αξιωματούχων θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον σε δύο ημέρες για να συζητήσει τη συνεχιζόμενη κρίση στη σχέση μεταξύ των δύο συμμάχων στο NATO, όπως μετέδωσε κατά τη διάρκεια της νύχτας το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, επικαλούμενο διπλωματικές πηγές.

Η Άγκυρα και η Ουάσιγκτον έχουν καταλήξει σε προσυμφωνίες για ορισμένα ζητήματα, πρόσθεσε το ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Η λίρα έχει χάσει πάνω από το 27% της αξίας της φέτος. Στις 10:12 ώρα Ελλάδας, η ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος διαμορφώθηκε στις 5,2298 λίρες ανά δολάριο. Χθες, υποχώρησε κατά 4,5%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση των τελευταίων δύο και πλέον ετών.

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!