ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΝΔΙΣΥ: Στα 87 δισ. ευρώ οι απώλειες των συνταξιούχων από τα Μνημόνια

ΕΝΔΙΣΥ: Στα 87 δισ. ευρώ οι απώλειες των συνταξιούχων από τα Μνημόνια
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Την οικονομική εξαθλίωση των συνταξιούχων από τις αλλεπάλληλες μνημονιακές περικοπές στις συντάξεις περιγράφει ο πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) Νίκος Χατζόπουλος, ο οποίος τοποθετεί στα 87 δισ. ευρώ τις απώλειες των συνταξιούχων από τα Μνημόνια.

Κατά τον κ. Χατζόπουλο οι 8 στους 10 συνταξιούχους έχουν φθάσει πια στο στάδιο της εξαθλίωσης και με τις νέες περικοπές που έρχονται στις παλιές συντάξεις από 2019 (μαζί με τη μείωση του αφορολογήτου), η μέση σύνταξη θα φθάσει στα 450 ευρώ, ενώ για τους συνταξιούχους οι δύο αυτές περαιτέρω μειώσεις θα επιφέρουν στο ετήσιο εισόδημά τους μείωση που θα αντιστοιχεί από μία έως τρεις συντάξεις.

«Εκτιμάται ότι επιπλέον 20 δισ. ευρώ θα χάσουν οι συνταξιούχοι με τα νέα μέτρα που έχουν ψηφιστεί από τη σημερινή κυβέρνηση, για να ισχύσουν από 1/1/2019. Το ποσό των απωλειών έρχεται να προστεθεί στα 67 δισ. ευρώ που έχασαν μέχρι τώρα οι συνταξιούχοι από τις 27 μνημονιακές περικοπές», ανέφερε στα Νέα.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως σήμερα σε εκκρεμότητα βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες συντάξεις και εφάπαξ, ενώ ο χρόνος αναμονής για την έκδοση της οριστικής κύριας σύνταξης φθάνει τα δύο χρόνια κατά μέσο όρο, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στις συντάξεις με διαδοχική ασφάλιση (πάνω από δύο Ταμεία). Όσον αφορά δε στις επικουρικές συντάξεις, είπε πως η καθυστέρηση ξεπερνά τα τρία χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ