ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα προσπάθεια της Folli Follie να κερδίσει χρόνo

Νέα προσπάθεια της Folli Follie να κερδίσει χρόνo
EUROKINISSI

Χρόνο για να διαχειριστεί τους πιστωτές της και τους μετόχους της προσπαθεί να κερδίσει η Folli Follie όπως προκύπτει από ενημερώσεις που παρείχε σήμερα σε ερωτήματα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Η Folli Follie ανακοίνωσε σήμερα πως η Τακτική Γενική Συνέλευσή της θα λάβει χώρα στις 10 Σεπτέμβριου και σε αυτή οι μέτοχοι της εισηγμένης θα κληθούν μεταξύ άλλων να εγκρίνουν τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις του 2017, όπως αυτές θα αναμορφωθούν μετά τους ελέγχους που διεξάγονται. Καθώς όμως δεν είναι βέβαιο ότι οι διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί ως τότε η Διοίκηση του ομίλου σημειώνει ότι «στο μέτρο που καταστεί εφικτό να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες προ της ημερομηνίας συνεδρίασης της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, οι αναμορφωμένες οικονομικές καταστάσεις μετά του σχετικού πιστοποιητικού του Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή θα δημοσιοποιηθούν προσηκόντως σύμφωνα με το νόμο, άλλως το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας θα εισηγηθεί την αναβολή της συζήτησης».

Παράλληλα, απαντώντας στην Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η Διοίκηση της Folli Follie υποστήριξε πως βρίσκεται σε διαδικασία συναινετικής συνεργασίας με τους κατόχους των ομολογιών της, με στόχο να συμφωνηθεί η αναστολή πιθανών ενεργειών που θα καταστήσουν τα ομολογιακά δάνεια ληξιπρόθεσμα, γεγονός που θα άνοιγε το δρόμο σε κινήσεις εξασφάλισης των απαιτήσεων των ομολογιούχων.

Στην απάντηση αναφορικά με τα «Γεγονότα Παραβίασης» για τα μετατρέψιμα ομόλογα της ύψους 249,5 εκατ. ευρώ, τα ομόλογα της σε ελβετικό φράγκο ύψους 150 εκατ. αλλά και της καταγγελίας της δανειακής σύμβασης (Schuldschein) που διέπεται από το γερμανικό δίκαιο, η Folli Follie αναφέρει πως η διαδικασία συναινετικής συνεργασίας προβλέπεται να επεκταθεί σύντομα και στους λοιπούς χρηματοοικονομικούς πιστωτές, μεταξύ των οποίων είναι και ελληνικές και αλλοδαπές πιστώτριες τράπεζες.

«Η διαδικασία συναινετικής συνεργασίας προβλέπεται να επεκταθεί σύντομα και στους λοιπούς χρηματοοικονομικούς πιστωτές, μεταξύ των οποίων είναι και ελληνικές και αλλοδαπές πιστώτριες τράπεζες, με στόχο την εξεύρεση, το συντομότερο δυνατόν, βιώσιμης λύσης για την Εταιρία, τους πιστωτές, τους προμηθευτές, τους μετόχους, το προσωπικό της και τους λοιπούς stakeholders. Η εταιρεία συνεχίζει να εργάζεται προς τον σκοπό αυτό και θα παράσχει περαιτέρω πληροφόρηση στις αγορές σε εύθετο χρόνο», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ