ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσακαλώτος: Δεν θα πετύχουμε τους στόχους μας χωρίς την κοινωνία δίπλα μας

Τσακαλώτος: Δεν θα πετύχουμε τους στόχους μας χωρίς την κοινωνία δίπλα μας
EUROKINISSI

Το μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να πετύχει τους στόχους της χωρίς την κοινωνία δίπλα της έστειλε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με δήλωσή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Η παρέμβαση Τσακαλώτου ήλθε δύο ημέρες μετά το τέλος του Μνημονίου και έχει περισσότερο πολιτικά χαρακτηριστικά, παρά οικονομικά, αν και κάνει μια γενικόλογη αναφορά στην ανάγκη υπεράσπισης της αγοράς εργασίας και δίνει βάρος σε μισθούς και συντάξεις, στην υγεία και στην παιδεία.

Η δήλωση του υπουργού Οικονομικών έχει ως εξής:

«Γράφουμε νέες σελίδες μετά την πολιτική οδύσσεια των Μνημονίων. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά τις γράφουμε μαζί με τους ανθρώπους που μας στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια στην κυβέρνηση και το κόμμα. Χρειάζεται να συνεχίσουμε με την ίδια αφοσίωση και με τις ίδιες αξίες για την υπεράσπιση του κόσμου της εργασίας, για τους μισθούς και τις συντάξεις, για τις εργασιακές σχέσεις και για μια παιδεία και υγεία αντάξια του λαού μας. Δεν ξεχνάμε ούτε τον πόνο, ούτε τις ελπίδες αυτού του λαού. Πρωτίστως ξέρουμε ότι δεν θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας χωρίς την κοινωνία δίπλα μας, χωρίς το κόμμα πλαισιωμένο από τους καλύτερους από εμάς. Ο Οδυσσέας έφτασε στην Ιθάκη αλλά είχε αγώνα να δώσει. Τον παραμόνευαν οι Μνηστήρες. Τους νίκησε με τη βοήθεια των δικών του πιστών ανθρώπων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ