ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα αποχώρηση στελέχους από τη Folli-Follie

Νέα αποχώρηση στελέχους από τη Folli-Follie

Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις παλαιών στελεχών από τη Folli-Follie, μετά τα αυστηρά πρόστιμα που επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με την αιτιολογία πως παραπληροφόρησαν το επενδυτικό κοινό και χειραγώγησαν την αγορά.

Μετά την παραίτηση του Φραγκίσκου Γρατσώνη από τη θέση του Οικονομικού Διευθυντή της Folli-Follie, σήμερα ανακοινώθηκε και η αποχώρηση του Γιώργου Αλαβάνου από τη θέση του Διευθυντή Λογιστηρίου του Ομίλου.

Να σημειωθεί πως στον κ. Αλαβάνο είχε επιβληθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πρόστιμο 70.000 ευρώ για την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Η Επιτροπή Ελέγχου του Διοικητικού Συμβουλίου της Folli, με δεδομένη την σύνθετη δομή του Ομίλου και των αυξημένων αναγκών κατά τη διάρκεια των ελέγχων (ΕΥ και A&M) που βρίσκονται σε εξέλιξη, ζήτησε από τον κ. Αλαβάνο όπως παραμείνει στη διάθεσή της εταιρείας για το μεταβατικό στάδιο έως το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με νομικές πηγές, οι κυρώσεις σε βάρος της οικογένειας Κουτσολιούτσου και στελεχών της εταιρείας αναμένεται να είναι πολλαπλάσιες από τη στιγμή που ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης επιβεβαιώσει το κακούργημα της χειραγώγησης και τεκμηριώσει πως υπήρχε απάτη, καταστρατήγηση της χρηματιστηριακής νομοθεσίας, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγή. Μια εικόνα για τα ευρήματα των εισαγγελικών ερευνών αναμένεται εντός των επόμενων εβδομάδων.

Στις 12 Σεπτεμβρίου άλλωστε θα υπάρξει και η εκδίκαση της αίτησης της Folli Follie για δικαστική προστασία από τους πιστωτές της στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Με τα σημερινά δεδομένα η δικαστική προστασία δεν θα παρασχεθεί δεδομένου ότι οι τράπεζες δεν στηρίζουν τη διοίκηση Κουτσολιούτσου και εκκρεμούν μηνυτήριες αναφορές που έχουν καταθέσει εναντίον της Folli Follie μικρομέτοχοι. Σε μια τέτοια περίπτωση η εξυγίανση της εταιρείας εν λειτουργία θα καταστεί πολύ δύσκολη.

Έως τις 12 Σεπτεμβρίου είναι πιθανόν να έχει ξεκαθαρίσει και το ζήτημα των ελέγχων που διεξάγουν οι εταιρείες Ernst & Young και Alvarez & Marsal στα οικονομικά στοιχεία της Folli.

H Ernst & Young κάνει έλεγχο στα οικονομικά μεγέθη, στα ταμειακά διαθέσιμα και στις εμπορικές απαιτήσεις, ενώ οι έλεγχοι της Alvarez & Marsal σχετίζονται με τη δικανική εγκληματολογική αξιολόγηση (forensic evaluation) και εστιάζουν στις δραστηριότητες της Folli Follie στην Ασία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ