Περιπλέκεται η αποκρατικοποίηση των Ελληνικών Πετρελαίων
Περιπλέκονται τα πράγματα στην υπόθεση της αποκρατικοποίησης των Ελληνικών Πετρελαίων, καθώς η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς φέρεται ότι έχει γνωμοδοτήσει στο ΤΑΙΠΕΔ πως θα πρέπει να γίνει και δημόσια πρόταση και στους υπόλοιπους μετόχους από τον προτιμητέο επενδυτή.
To Ελληνικό Δημόσιο πουλά το 20% των μετοχών του από το συνολικό 35,5% και ο όμιλος Λάτση το 30,1% από το ποσοστό 45,5% που διαθέτει.
Πριν από μερικές ημέρες όμως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενημέρωσε το ΤΑΙΠΕΔ πως η συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση πρέπει να ακολουθήσει και τον δρόμο της δημόσιας προσφοράς μέσω του Χρηματιστηρίου, καθώς δεν πουλά μόνο το Δημόσιο αλλά και ιδιώτης μεγάλος μέτοχος.
Σύμφωνα με το νόμο ο επενδυτής που θα αναδειχθεί από το ΤΑΙΠΕΔ ως «προτιμητέος» θα πρέπει να κάνει πρόταση απόκτησης μετοχών και για τους υπόλοιπους μετόχους: Αυτοί είναι διάφοροι με συνολικό ποσοστό περίπου 19% εκτός από το Δημόσιο και τον όμιλο Λάτση.
Το ερώτημα που τίθεται είναι αν τελικά η συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση θα φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής. Στην τελική φάση έχουν περάσει η ελβετική Glencore και η ολλανδική Vitol.
Χώρες της Μέσης Ανατολής θα επισκεφθεί ο Φιντάν - Στόχος ο τερματισμός του πολέμου στο Ιράν
19:31
Ανατροπή φορτηγού στα Οινόφυτα - Μεγάλες καθυστερήσεις στο ρεύμα προς Αθήνα
19:20
Στους 912 οι νεκροί στον Λίβανο από την έναρξη των ισραηλινών επιθέσεων
19:08
Αγωνία για τους εγκλωβισμένους Έλληνες ναυτικούς στον Περσικό - Τι λέει το υπουργείο Ναυτιλίας (vid)
18:56