ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλλαγές προϊσταμένων και συγχωνεύσεις εφοριών

Αλλαγές προϊσταμένων και συγχωνεύσεις εφοριών
ΑΠΕ -ΜΠΕ

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων εξέδωσε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή και τοποθέτηση διευθυντών και υποδιευθυντών σε ΔΟΥ της Αττικής, της Στερεάς Ελλάδας, της Δυτικής Ελλάδας, των Ιονίων Νήσων, της Πελοποννήσου και του Βορείου Αιγαίου.

Μετά το πρώτο κύμα αλλαγών σε διευθυντές και υποδιευθυντές, που έγιναν στις αρχές του καλοκαιριού στις μεγάλες εφορίες του Λεκανοπεδίου, έρχεται τώρα το δεύτερο κύμα, το οποίο θα χτυπήσει σχεδόν όλες τις εφορίες της χώρας.

Παράλληλα η ΑΑΔΕ προχωρά και το σχέδιο κατάργησης και συγχώνευσης εφοριών.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΑΑΔΕ στο πλαίσιο διασφάλισης της αποτελεσματικότερης λειτουργίας των ΔΟΥ με στόχο τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω συγκέντρωσης των ανθρώπινων και υλικών πόρων σε ενισχυμένες ΔΟΥ, καθώς και την εξοικονόμηση δαπανών και ανθρώπινου δυναμικού για την υποστήριξη άλλων ελεγκτικών υπηρεσιών της Α.Α.Δ.Ε., συγχωνεύονται, στο νομό Αττικής, οι εξής γειτονικές ΔΥΟ :

Από 08/10/2018:

Η ΔΟΥ Νέου Ηρακλείου, στη ΔΟΥ Νέας Ιωνίας. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, σε συνεργασία με το Δήμο Νέου Ηρακλείου, θα λειτουργήσει Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (Γ.Ε.Φ.) σε κτίριο που θα διαθέσει ο Δήμος.

Η ΔΟΥ Γ’ Πειραιά, στη ΔΟΥ Α’ Πειραιά.

Από 22/10/2018:

Η ΔΟΥ ΣΤ’ Αθηνών, στη ΔΟΥ Α’ Αθηνών.

Η ΔΟΥ Δ’ Πειραιά, στη ΔΟΥ Ε’ Πειραιά.

Από αυτές τις ημερομηνίες και μετά, παύουν να λειτουργούν οι ΔΟΥ:

Νέου Ηρακλείου

Γ’ Πειραιά

ΣΤ’ Αθηνών

Δ’ Πειραιά

Η αρμοδιότητα παρακολούθησης και διεκπεραίωσης όλων των εκκρεμών υποθέσεων αυτών περιέρχεται στις ΔΟΥ στις οποίες συγχωνεύονται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ