ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε πέντε αυξάνονται οι γραμμές εκτελωνισμού στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Σε πέντε αυξάνονται οι γραμμές εκτελωνισμού στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης
EUROKINISSI

Σε πέντε από τρεις αυξάνονται οι γραμμές εκτελωνισμού στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης έπειτα από σχετική απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσιών Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή σε ανταπόκριση αιτήματος του ΟΛΘ.

Κατόπιν διαβούλευσης με το νέο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΘ Σωτήρη Θεοφάνη και προκειμένου να διευκολύνει την εξαγωγική και την εισαγωγική δραστηριότητα ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής αύξησε σε τρεις από δύο τις γραμμές εκτελωνισμού για τις εξαγωγές και σε δύο από μία για τις εισαγωγές, διευρύνοντας το ωράριο από τις 8 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα καθημερινά. Αντίστοιχα το Σάββατο οι δύο γραμμές γίνονται τρεις και την Κυριακή μία.

Σημειώνεται πως θα είναι δυνατή η νυχτερινή εκτελώνιση με ίδια έξοδα του ενδιαφερόμενου. Ο κ. Πιτσιλής δεν προχώρησε πάντως στην αναστολή της απόφασης για την κατάργηση της τρίτης βάρδιας κάτι το οποίο είχε ζητήσει ο επενδυτής που αντιμετωπίζει ως υποχρέωση του Δημοσίου τη διασφάλιση της υποστήριξης της εικοσιτετράωρης λειτουργίας του λιμανιού.

Πάντως πηγές της ΑΑΔΕ αναφέρουν πως εφόσον προχωρήσουν οι επενδύσεις και αυξηθούν οι ανάγκες το πρόγραμμα των τελωνείων θα διαμορφωθεί αναλόγως. Με τον τρόπο αυτό αφήνουν να εννοηθεί πως η τρίτη βάρδια, η νυχτερινή δηλαδή, θα επανέλθει σε βάθος χρόνου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ