ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα κλιμάκιο του ΔΝΤ

Στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα κλιμάκιο του ΔΝΤ
IMF Staff Photograph

Για πρώτη φορά μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια η λέξη «Ελλάδα» δεν αναφέρθηκε ούτε για μια φορά στη καθιερωμένη ενημέρωση Τύπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις κατακλίσθηκε σήμερα, Πέμπτη, από ερωτήσεις για την Αργεντινή και σε μικρότερο βαθμό για την Ινδία, την Ιταλία και τη Ρωσία, αλλά η λέξη Ελλάδα δεν ακούσθηκε καθόλου στην αίθουσα που διεξαγόταν η ενημέρωση. Αίσθηση δε προκάλεσε η απάντηση του Ράις πως το ΔΝΤ έχει αλλάξει ως θεσμός από την τελευταία φορά που είχε εμπλακεί στην Αργεντινή το 2000.

Μπορεί ο Τζέρι Ράις να μην έκανε καμία αναφορά στην Ελλάδα, ωστόσο συνεργάτες του αποσαφήνισαν πως ο επικεφαλής του κλιμακίου του Ταμείου για την Ελλάδα Πίτερ Ντόλμαν θα επισκεφθεί την Αθήνα την επόμενη εβδομάδα.

Όπως ανάφεραν, κλιμάκιο του ΔΝΤ θα είναι στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα (10-14 Σεπτεμβρίου) και θα ενταχθεί στην ομάδα των θεσμών που θα διενεργήσει την πρώτη αξιολόγηση της Ελλάδος στη βάση του πλαισίου ενισχυμένης μετά προγραμματικής επιτήρησης της Ευρώπης.

Η αναφορά αυτή έχει σημασία διότι ο έλεγχος αυτός θα αφορά στην αξιολόγηση των Ευρωπαίων και όχι του ΔΝΤ, η μετά προγραμματική επισκόπηση του οποίου θα γίνει προς το τέλος του 2018.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ