ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε επίπεδο ρεκόρ έχουν ανέλθει οι γυναίκες πολυεκατομμυριούχοι

Σε επίπεδο ρεκόρ έχουν ανέλθει οι γυναίκες πολυεκατομμυριούχοι
Shutterstock Stock Photos

Ο αριθμός των πολυεκατομμυριούχων αυξήθηκε κατά 13% διεθνώς τον περασμένο χρόνο με αποτέλεσμα να ανέλθουν στους 256.000 και η συνολική περιουσία τους να αγγίζει τα 31,5 τρισ. δολάρια. Σε επίπεδο-ρεκόρ έχουν ανέλθει και οι γυναίκες με τεράστια περιουσία. Ανέρχονται σε 35.000 και αντιστοιχούν στο 14% των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη.

Σύμφωνα με ετήσια έρευνά της εταιρείας Wealth-Χ που δημοσιεύτηκε στο Bloomberg και αναφέρεται στον πληθυσμό όσων έχουν περιουσία άνω των 30 εκατ. δολαρίων η Νέα Υόρκη έχασε την πρωτοκαθεδρία από το Χονγκ Κονγκ. Το Τόκιο βρίσκεται στην τρίτη θέση, ακολουθεί το Λος Αντζελες, ενώ τα σκήπτρα των ευρωπαϊκών πόλεων πήρε το Παρίσι από το Λονδίνο. Κάτω από τη βρετανική πρωτεύουσα κατατάσσονται Σικάγο, Σαν Φρανσίσκο, Ουάσιγκτον και η Οσάκα της Ιαπωνίας.

Η Wealth-X παρατηρεί ότι η Ασία είδε ταχύτατη ανάπτυξη, η οποία καθοδηγήθηκε από την εσωτερική χώρα της Κίνας και το Χονγκ Κονγκ. Η αύξηση της περιοχής αντανακλάται στο μερίδιο του παγκόσμιου πληθυσμού με περιουσία τουλάχιστον 30 εκατ. δολαρίων, το οποίο ανέβηκε πάνω από ένα τέταρτο, περισσότερο από 18% που είχε καταγραφεί πριν από μία δεκαετία.

Σε επίπεδο κρατών η Κίνα είναι στην τρίτη θέση με 16.875 πλουσίους, ενώ πρώτες έρχονται οι ΗΠΑ με 79.595 άτομα. Δεύτερη χώρα είναι η Ιαπωνία με 17.915 μεγιστάνες, στην τέταρτη θέση η Γερμανία με 15.080 άτομα, ο Καναδάς ακολουθεί με τον «χρυσό» πληθυσμό να υπολογίζεται σε 10.840 πολίτες και με μικρή διαφορά έπεται η Γαλλία (10.120). Στις τέσσερις τελευταίες θέσεις της δεκάδας βρίσκονται το Χονγκ Κονγκ, το Ηνωμένο Βασίλειο (9.370 άτομα), η Ελβετία (6.400) και η Ιταλία (5.960).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ