ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ούτε λέξη για Ελλάδα στο Eurogroup

Ούτε λέξη για Ελλάδα στο Eurogroup
European Union

Για πρώτη φορά μετά από δέκα σχεδόν χρόνια η λέξη "Ελλάδα" δεν ακούστηκε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που ακολουθεί της συνεδρίασης του Eurogroup.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος παρέστη στο άτυπο Eurogroup της Βιέννης, αλλά δεν τοποθετήθηκε για την Ελλάδα καθώς η χώρα μας ήταν εκτός ατζέντας.

Μπορεί οι θεσμοί να έρχονται στην Αθήνα στις 10 Σεπτεμβρίου για να κάνουν μια σύντομη αξιολόγηση έως και τις 14 Σεπτεμβρίου, ωστόσο αυτή η εξέλιξη δεν συζητήθηκε στην Ευρωομάδα ούτε απασχόλησε την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Ο πρόεδρος του Eurogroup Μάιο Σεντένο, το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί και ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ και ερωτήθηκαν για την μετεξέλιξη της ΟΝΕ, για τα πρόσφατα τραπεζικά σκάνδαλα και το ξέπλυμα χρήματος, για τους συσχετισμούς δυνάμεων εντός της ΕΕ εφόσον τοποθετηθεί Γερμανός επικεφαλής στην Κομισιόν, καθώς και για την Πορτογαλία και την Ιταλία, αλλά δεν έγινε καμία ερώτηση ελληνικού ενδιαφεροντος.

Κατά πληροφορίες η επόμενη προγραμματισμένη ενημέρωση του Eurogroup για την Ελλάδα αναμένεται σε 59 ημέρες από σήμερα στη συνεδρίαση της Ευρωομάδας του Νοεμβρίου, οπότε και θα γίνει ενημέρωση από τους θεσμούς για τα ευρήματα της αξιολόγησης τους και ενημέρωση από την Ελλάδα για τις δημοσιονομικές της επιδιώξεις στο πλαίσιο του λεγομένου Ευρωπαϊκού Εξαμήνου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ