ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναβολή της Γενικής Συνέλευσης της Folli-Follie λόγω καθυστερήσεων των ορκωτών

Αναβολή της Γενικής Συνέλευσης της Folli-Follie λόγω καθυστερήσεων των ορκωτών

Η Folli-Follie ανακοίνωσε στο Χρηματιστήριο ότι μετά από αίτημα του μετόχου της, Δημήτρη Κουτσολιούτσου, η προγραμματισμένη Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της για τις 10 Σεπτεμβρίου 2018, θα αναβληθεί για τις 10 Οκτωβρίου 2018.

Αυτό έγινε, δεδομένου ότι τα πορίσματα των διενεργούμενων έκτακτων ελέγχων δεν έχουν τεθεί ακόμα στην διάθεση της εταιρείας και της Ernst & Young. «Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση που παρασχέθηκε στην Folli-Follie, οι εκθέσεις της Alvarez & Marsal αναμένεται να παραδοθούν στην εταιρεία και στην Ernst & Young εντός των τριών επόμενων εβδομάδων. Με την παράδοση των εκθέσεων στην Ernst & Young και επί τη βάσει αυτών, θα ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα της Ernst & Young για την ολοκλήρωση του έργου της», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η καθυστέρηση της έκθεσης της Alvarez & Marsal και της Ernst & Young βολεύουν την οικογένεια Κουτσολιούτσου εν όψει της εκδίκασης των μέτρων προστάσεις της Folli - Follie από τους πιστωτές της στις 12 Σεπτεμβρίου.

Εφόσον είχε αποδειχτεί πως η Folli – Follie είχε προχωρήσει στην παραποίηση των οικονομικών της στοιχείων οι ομολογιούχοι της εταιρείας, ενεργοποιώντας ρήτρες των δυο ομολόγων ύψους 249,5 εκατ. ευρώ και 150 εκατ. ελβετικών φράγκων, θα μπορούσαν να απαιτήσουν πρόωρη προεξόφληση της αξίας των ομολόγων.

Δεδομένου ότι οι εκθέσεις της Alvarez & Marsal και της Ernst & Young δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί οι ρήτρες αυτές δεν ενεργοποιούνται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ