ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κρίσιμο ορόσημο η 12η Σεπτεμβρίου για την υπόθεση της Folli Follie

Κρίσιμο ορόσημο η 12η Σεπτεμβρίου για την υπόθεση της Folli Follie
facebook

Εβδομάδα εξελίξεων για την υπόθεση της Folli Follie καθώς μεθαύριο 12 Σεπτεμβρίου εκδικάζεται η προσφυγή της εταιρείες στο πτωχευτικό δίκαιο προκειμένου να πετύχει πλήρη προστασία από τις απαιτήσεις πιστωτών της.

Το έργο της Δικαιοσύνης γίνεται πιο δύσκολο καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εν εξελίξει έλεγχοι των εταιρειών Alvarez and Marsal (δικανική αξιολόγηση των πλέον πρόσφατων οικονομικών καταστάσεων των ασιατικών θυγατρικών του Folli Follie Group) και της Ernst and Young (ειδικός έλεγχος των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας για τη χρήση του 2017).

Χωρίς τα αποτελέσματα δεν είναι εφικτό να αναμορφωθεί ο ισολογισμός της Folli Follie και για αυτό άλλωστε ματαιώθηκε η Γενική Συνέλευση της εταιρείας στις 10 Σεπτεμβρίου. Η προαναφερόμενη καθυστέρηση δεν αποκλείεται να προκαλέσει νέα εμπόδια στη λήψη δικαστικής απόφασης και αυτό επειδή η Deloitte που έχει προσληφθεί από την Folli Follie δεν θα έχει τα επαρκή στοιχεία προκειμένου να παρουσιάσει στο δικαστήριο ορθό σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας.

Σε κάθε περίπτωση το σκάνδαλο της Folli Follie εξακολουθεί να ρίχνει βαριά τη σκιά του στο ελληνικό Χρηματιστήριο, καθώς προκαλεί έλλειμμα εμπιστοσύνης στους επενδυτές.

Μετά τη μεγάλη ζημιά που υπέστησαν χιλιάδες μικρομέτοχοι και ομολογιούχοι της εισηγμένης εταιρείας η καθυστέρηση στην απόδοση της δικαιοσύνης δυσφημεί αδίκως την ελληνική κεφαλαιαγορά και εισηγμένες με καλά οικονομικά μεγέθη.

Τα πρόστιμα που επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις αρχές του Αυγούστου στην Folli Follie, τους μετόχους και άλλα φυσικά πρόσωπα δεν αρκούν για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις για τις ευθύνες της αρμόδιας Αρχής, καθώς και όσων είναι εντεταλμένοι για την εποπτεία και τον έλεγχο των εταιρειών που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο.

Άλλωστε, αν και τα πρόστιμα επιβλήθηκαν στις αρχές του Αυγούστου, εντούτοις ο φάκελος των διοικητικών αποφάσεων μεταβιβάστηκε στον αρμόδιο οικονομικό εισαγγελέα προς το τέλος του ίδιου μήνα. Πέραν αυτού, ο εν λόγω φάκελος δεν περιέχει καμία ποινική αξιολόγηση ή περιγραφή σοβαρών κακουργημάτων τα οποία διερευνά ο εισαγγελέας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ