ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Alpha, Εθνική, Eurobank και Πειραιώς κατήγγειλαν τα δάνεια της Folli Follie

Alpha, Εθνική, Eurobank και Πειραιώς κατήγγειλαν τα δάνεια της Folli Follie
facebook

Απέναντι στην οικογένεια Κουτσολιούτσου θα βρεθούν μεθαύριο στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών οι Alpha Bank, Εθνική, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς ζητώντας από το δικαστήριο να μην επεκτείνει την προστασία της Folli Follie έναντι των πιστωτών της.

Η Follie Follie ανακοίνωσε πως οι Alpha Bank, Εθνική, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς επέδωσαν στην εταιρεία δηλώσεις καταγγελίας των υφισταμένων συμβάσεων πίστωσης με ανοικτό αλληλόχρεο λογαριασμό της εταιρείας, ήτοι δάνεια ύψους 45 εκατ. ευρώ περίπου, κηρύσσοντας άμεσα ληξιπρόθεσμο και απαιτητό το χρεωστικό κατάλοιπο του ανοικτού αλληλόχρεου λογαριασμού κάθε πίστωσης, νομιμοτόκως από την επίδοση κάθε δήλωσης καταγγελίας, ως εξής:

  • Η Alpha Bank 5,05 εκατ. ευρώ (επίδοση 6 Σεπτεμβρίου 2018).
  • Η Εθνική Τράπεζα 21,49 εκατ. ευρώ (επίδοση 7 Σεπτεμβρίου 2018).
  • Η Eurobank 6,50 εκατ. ευρώ (επίδοση 7 Σεπτεμβρίου 2018).
  • Η Τράπεζα Πειραιώς 10,03 εκατ. ευρώ (επίδοση 10 Σεπτεμβρίου 2018).

Αναφορικά με την εκκρεμή αίτηση της Folli Follie υπό το άρθρο 106(α)6 του Πτωχευτικού Κώδικα, καθεμία από τις ανωτέρω τράπεζες και η Τράπεζα Αττικής ΑΕ κατέθεσαν στις 7 Σεπτεμβρίου 2018 κύριες παρεμβάσεις κατά της εταιρείας, με αίτημα την απόρριψη της εκκρεμούς αίτησης της Folli Follie και την μη παράταση της ισχύος της προσωρινής διαταγής.

Μάλιστα, στην περίπτωση που Δικαστήριο ήθελε να κάνει δεκτή την αίτηση της Folli Follie οι τράπεζες αιτήθηκαν την εξαίρεση του ενεχύρου που έχουν λάβει (μετοχές της Αττικά Πολυκαταστήματα ΑΕ) από οποιαδήποτε απαγόρευση αναγκαστικής εκτέλεσης κατά της εταιρείας, καθώς και την απαγόρευση στην Folli Follie να συναινέσει στην εγγραφή συναινετικών προσημειώσεων υποθήκης επί ακινήτων της υπέρ των πιστωτών της.

Οι κύριες παρεμβάσεις των Alpha Bank, Εθνική, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς θα συζητηθούν μεθαύριο, 12 Σεπτεμβρίου 2018, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, μαζί με την εκκρεμή αίτηση της Folli Follie.

Η Folli Follie σημειώνει στην ίδια ανακοίνωση πως ξεκινά κατεπειγόντως διαβουλεύσεις με τις ελληνικές τράπεζες προκειμένου να κατανοήσει τη θέση τους και να διερευνήσει αν είναι εφικτό να τεθούν σε εφαρμογή μέτρα που θα επιτρέψουν στα πιστωτικά ιδρύματα να υποστηρίξουν την εταιρεία (και την αίτησή της) κατά τη συζήτηση της αίτησης την 12 Σεπτεμβρίου 2018.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ