ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΝΦΙΑ: Πριν τις 28 Σεπτεμβρίου οι τροποιητικές δηλώσεις

ΕΝΦΙΑ: Πριν τις 28 Σεπτεμβρίου οι τροποιητικές δηλώσεις
EUROKINISSI

Τη δυνατότητα να πληρώσουν λιγότερο ΕΝΦΙΑ έχουν οι φορολογούμενοι που διαπίστωσαν πως η εκκαθάριση του φόρου έγινε στη βάση λανθασμένων στοιχείων με αποτέλεσμα να καλούνται να πληρώσουν αυξημένο φόρο ακινήτων.

Συγκεκριμένα, όσοι δήλωσαν λάθος στοιχεία στο Ε9 που υπέβαλαν στην εφορία μπορούν πριν από τις 28 Σεπτεμβρίου και πριν από την καταβολή της πρώτη δόσης του ΕΝΦΙΑ να προχωρήσουν στην ηλεκτρονική υποβολή τροποποιητικής δήλωσης.

Αν και η υποβολή τροποποιητικής δήλωσης συνοδεύεται με την επιβολή προστίμου 100 ευρώ, ωστόσο αυτό είναι το λιγότερο για κάποιον που διαπιστώνει πως καλείται να καταβάλει πολλαπλάσιο φόρο σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Η υποβολή τροποποιητικών - διορθωτικών δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9) για το έτος 2018 είναι δυνατή μέσω της εφαρμογής «Ε9 Περιουσιολόγιο» που βρίσκεται στον λογαριασμό κάθε φορολογουμένου στο σύστημα Taxisnet στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.aade.gr.

Μετά την ηλεκτρονική υποβολή τροποποιητικής δήλωσης Ε9 εκδίδεται αυτόματα νέο εκκαθαριστικό, εφόσον από τις αλλαγές προκύπτει αύξηση του οφειλόμενου φόρου ή μείωσή του έως και 300 ευρώ.

Εάν από τη νέα εκκαθάριση προκύψει μείωση φόρου πάνω από 300 ευρώ τότε ο φορολογούμενος θα κληθεί με ηλεκτρονικό μήνυμα μέσω του Taxisnet να προσκομίσει τα δικαιολογητικά (συμβόλαια κ.λπ.) στην εφορία προκειμένου να ελεγχθούν και να ολοκληρωθεί η νέα εκκαθάριση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ