ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Λίφτινγκ» Πιτσιλή στους ελεγκτές της ΑΑΔΕ

«Λίφτινγκ» Πιτσιλή στους ελεγκτές της ΑΑΔΕ
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Το σύστημα της εκ περιτροπής τοποθέτησης στους ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ενεργοποιείται από τη Διοίκηση της Αρχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής σχεδιάζει την αλλαγή των ελεγκτών που έχουν παραμείνει για περισσότερα από πέντε χρόνια στο ίδιο πόστο. Και αυτό γιατί θεωρεί ότι δεν πρέπει να παραμένουν για μεγαλύτερο διάστημα στην ίδια θέση. Έτσι, από το νέο έτος αναμένονται σημαντικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα των ελεγκτών.

Ο Γιώργος Πιτσιλής δίνει ιδιαίτερο βάρος στο ζήτημα της πάταξης της διαφθοράς εντός της φορολογικής διοίκησης και προς το σκοπό αυτό έχει στηρίξει τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Αρχής.

Πέρυσι διενεργήθηκαν και ολοκληρώθηκαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΑΑΔΕ 36 έλεγχοι περιουσιακής κατάστασης προϊσταμένων και 96 έλεγχοι περιουσιακής κατάστασης υπαλλήλων, καλύπτοντας το 102,86% και 101,05% των αντίστοιχων ετήσιων στόχων.

Από τους ανωτέρω 132 ελέγχους διαπιστώθηκε πως δεν δικαιολογείται απόκτηση περιουσιακών στοιχείων για οκτώ υπαλλήλους. Οι υποθέσεις τους διαβιβάσθηκαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο για καταλογισμό υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

Αναφορικά με το πλήθος των διενεργηθέντων εντολών για εντοπισμό ποινικών αδικημάτων και πειθαρχικών παραπτωμάτων, καθώς και επιτόπιων ελέγχων στις κατά τόπους υπηρεσίες το 2017 διενεργήθηκαν 142 έλεγχοι ποινικών αδικημάτων και πειθαρχικών παραπτωμάτων, επιτυγχάνοντας ποσοστό 101,4% έναντι του ετήσιου στόχου των 140 ελέγχων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ