ΝΔ κατά Τσακαλώτου για αμφιλεγόμενη δήλωση για το συνταξιοδοτικό
Πηγή: (EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Σφοδρή επίθεση κατά του Ευκλείδη Τσακαλώτου εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών σε ομιλία του στο Λονδίνο για το συνταξιοδοτικό.

Μιλώντας στην εκδήλωση 13 Annual Greek Roadshow London, ο κ. Τσακαλώτος είπε: «Δεν υπάρχει κομψός τρόπος για να το διατυπώσω, αλλά αυτοί οι άνθρωποι -οι παλαιοί συνταξιούχοι- θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο. Μέχρι το 2020, το 2030 ή το 2040 δεν θα βρίσκονται πια εδώ. Συνεπώς δεν θα υπάρχει κάποια επίπτωση στην μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συστήματος». 

Σε ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία αναφέρει σχετικά: «Τελικά δεν ειπώθηκε κατά λάθος. Την ευχή που έδωσε στη ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας να αποδημήσουν το γρηγορότερο οι 1.5 εκατομμύρια συμπολίτες μας που είναι άνω των 70 ετών, την επανέλαβε ως λύση για το ασφαλιστικό και ο υπουργός Οικονομικών».

Μάλιστα, η αξιωματική αντιπολίτευση ισχυρίζεται ότι αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση «δίνει τη μάχη για να μην κοπούν οι συντάξεις». «Αφού υπέγραψε μόνη της τις περικοπές, τώρα επιδιώκει την ακύρωσή τους προσπαθώντας να πείσει τους θεσμούς ότι αφορούν μελλοθάνατους. Και δεν ντρέπονται».

 

 

Διαβάστε επίσης