ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αισιόδοξα σημάδια βλέπει η Goldman Sachs για τις ελληνικές τράπεζες - Οι τιμές στόχοι

Αισιόδοξα σημάδια βλέπει η Goldman Sachs για τις ελληνικές τράπεζες - Οι τιμές στόχοι
Reuters

Ανθεκτική κερδοφορία, βελτίωση στο μέτωπο της μείωσης των κόκκινων δανείων και αισθητή πρόοδο στο μέτωπο της ρευστότητας διαπιστώνει η Goldman Sachs σε ανάλυση για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η Goldman Sachs δίνει σύσταση αγοράς για την Alpha Bank και ουδέτερη σύσταση για τις Eurobank, Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα, μειώνει δε τις τιμές στόχους για τις τέσσερεις συστημικές τράπεζες. Για την Alpha Bank μείωσε την τιμή-στόχο στα 2,45 ευρώ από 2,50 ευρώ πριν, για την Εθνική στα 2,76 ευρώ από 2,90 ευρώ, για την Eurobank στα 1,03 ευρώ από 1,04 ευρώ πριν και για την Πειραιώς μείωσε την τιμή-στόχο στα 3,25 ευρώ από 3,25 ευρώ.

Η επενδυτική τράπεζα σημειώνει πως τα προ φόρων κέρδη των Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων παρά τις πιέσεις στα έσοδα. «Τα βασικά έσοδα συνέχισαν να μειώνονται, αν και με πολύ χαμηλότερο ρυθμό επηρεαζόμενα από την τρέχουσα απομόχλευση, την αναδιάρθρωση δανείων και τη συμπίεση του περιθωρίου κέρδους», σημειώνει σχετικά.

Ομοίως τονίζει πως η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων δείχνει καλύτερες τάσεις λόγω των πωλήσεων κόκκινων δανείων. «Οι περισσότερες ελληνικές τράπεζες εμφάνισαν βελτίωση της δυναμικής του σχηματισμού μη εξυπηρετούμενων δανείων το δεύτερο τρίμηνο του 2018, λόγω των πωλήσεων χαρτοφυλακίων και των χαμηλότερων αθετήσεων από τα καταναλωτικά και τα επιχειρηματικά δάνεια», υπογραμμίζεται στην ανάλυση.

Τέλος, θετικά σχόλια διατυπώνει ο επενδυτικός οίκος και για την ρευστότητα των Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα υπογραμμίζοντας πως συνεχίζει να βελτιώνεται. «Οι τράπεζες ανέφεραν για το δεύτερο τρίμηνο 2018 σταδιακές εισροές καταθέσεων περίπου 2 δισ. ευρώ και περαιτέρω μείωση της χρηματοδότησης από το Ευρωσύστημα κατά 8 δισ. ευρώ», επισημαίνεται στην ανάλυση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ