ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πανηγυρίζει το Fund που αποκάλυψε το σκάνδαλο της Folli Follie

Πανηγυρίζει το Fund που αποκάλυψε το σκάνδαλο της Folli Follie
EUROKINISSI

Η Quintessential Capital Managegement, το αμερικανικό Fund που απεκάλυψε την υπόθεση της Folli Follie τον προηγούμενο Μάιο σχολίασε το σημερινό πόρισμα της Alvarez & Marsal για την ασιατική απάτη της εισηγμένης θριαμβολογώντας για την ακρίβεια των προβλέψεων του.

Ο επικεφαλής της QCM Γκάμπριελ Γκέκο που με επιμονή αποκάλυψε το σκάνδαλο δήλωσε τα εξής για τις σημερινές ανακοινώσεις της Folli Follie:

»Τα πραγματικά στοιχεία είναι πολύ κοντά στις εκτιμήσεις που δημοσιεύσαμε στην έκθεση του Μαΐου και αποδεικνύουν όχι μόνο το γεγονός ότι είχαμε δίκιο στη γενική εικόνα, αλλά τεκμηριώνουν επίσης την ακρίβεια και την εγκυρότητα της ερευνητικής διαδικασίας της QCM.

»Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα συγχαρητήριά μας στις ελληνικές αρχές, οι οποίες έφτασαν έως το τέλος αυτή την υπόθεση μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Διαφωνούμε με την έντονη κριτική που ασκήθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: η αναστολή των μετοχών της FFG πολύ νωρίς θα ήταν λάθος: θα εμπόδιζε τους νέους επενδυτές να αγοράσουν μετοχές της Folli Follie σε πολύ χαμηλά επίπεδα, αλλά σε μια τιμή που απέτρεπε όσους είχαν διαβάσει και κατανοήσει την έκθεση της QCM από το να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους. Όταν τα αποδεικτικά στοιχεία ήταν πλέον αδιάσειστα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς παρενέβη άμεσα ζητώντας δικαιοσύνη.

»Για άλλη μια φορά, καταφέραμε να συμβάλουμε στην ομαλή λειτουργία των χρηματοπιστωτικών αγορών και να παρατηρήσουμε ότι ο όμιλος Folli Follie δεν θα είναι πλέον σε θέση να "παγιδεύσει" νέους επενδυτές, να εξαπατήσει τους αφελείς πιστωτές ή να αποσπάσει κεφάλαια από τις τίμιες εταιρείες που καταβάλουν σκληρή προσπάθεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ