Συμφωνία ΔΝΤ - Αργεντινής για δανειακή στήριξη ύψους 57,1 δισ. δολαρίων
Την αύξηση του δανειακού προγράμματος της Αργεντινής κατά 7 δισ. δολάρια στα 57,1 δισ. δολάρια, αποφάσισαν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η κυβέρνηση της Αργεντινής. Με βάση τη συμφωνία αυτή το Ταμείο θα εκταμιεύσει το ποσό των 19 δισ. δολαρίων έως το τέλος του 2019.
Η Αργεντινή δέχθηκε να προχωρήσει σε εμπροσθοβαρή εφαρμογή μέτρων λιτότητας ώστε να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 1% έως το 2020.
Παράλληλα, η κυβέρνηση Μάκρι δέχθηκε την απελευθέρωση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του πέσο, στο οποίο θα παρεμβαίνει μόνο σε «εξαιρετικές περιπτώσεις». Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του 2018, το πέσο έχει απωλέσει πάνω από το 50% της αξίας του, διολισθαίνοντας στα επίπεδα των 38 ανά δολάριο.
«Πιστεύουμε ότι αυτό το πρόγραμμα θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των αγορών και θα προστατεύσει τους πιο αδύναμους» επεσήμανε η Κριστίν Λαγκάρντ, μετά την υπογραφή της νέας συμφωνίας.
Λαβρόφ σε Δύση για την Ουκρανία: Θα πρέπει να αποδεχθεί τις «νέες εδαφικές πραγματικότητες»
08:03
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνει πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ για ακόμη 10 χρόνια ο Ναγίμπ Μπουκέλε
08:00
Δριμεία επίθεση ΠΑΣΟΚ σε κυβέρνηση για «φέσι» στους αγρότες και «μαύρο» στη Βουλή
07:51
Καιρός: Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς με νέα ψυχρή εισβολή - Παγωνιά και χιόνια ακόμα και στην Αττική
07:45