ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιες εφορίες δεν θα διενεργούν συναλλαγές λόγω συγχωνεύσεων

Ποιες εφορίες δεν θα διενεργούν συναλλαγές λόγω συγχωνεύσεων
EUROKINISSI

Με διαλείμματα θα διεξάγονται οι συναλλαγές του κοινού σε μεγάλες εφορίες των Αθηνών έως το τέλος Οκτωβρίου, λόγω συγχωνεύσεων στις οποίες προχωρεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Η απόφαση για τη συγχώνευση των εφοριών εντάσσεται στο πλαίσιο προσπαθειών για πιο αποτελεσματική λειτουργία, αλλά και εξοικονόμηση δαπανών και ανθρώπινου δυναμικού για την υποστήριξη άλλων ελεγκτικών υπηρεσιών της.

Στη βάση αυτή η ΑΑΔΕ ανακοίνωσε σήμερα τα διαστήματα κατά τα οποία οι εν λόγω ΔΟΥ της Αθήνας θα παραμείνουν κλειστές λόγω των εργασιών συγχώνευσης.

Συγκεκριμένα, ενόψει της συγχώνευσης, οι εφορίες Νέας Ιωνίας, Νέου Ηρακλείου, Α’ Πειραιά και Γ’ Πειραιά δεν θα πραγματοποιήσουν συναλλαγές με το κοινό, την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018, την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018 και τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018.

Οι εφορίες Α’ Αθηνών, ΣΤ΄ Αθηνών, Ε’ Πειραιά και Δ’ Πειραιά δεν θα πραγματοποιήσουν συναλλαγές με το κοινό, την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018, την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018 και τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018.

Όπως διευκρίνισε η φορολογική διοίκηση οι προθεσμίες εκπλήρωσης υποχρεώσεων των πολιτών που τυχόν λήγουν τις παραπάνω ημέρες θα παρατείνονται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ