ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΑΕΔ: Οκτάμηνη απασχόληση 2.300 ανέργων σε δομές προσφύγων

ΟΑΕΔ: Οκτάμηνη απασχόληση 2.300 ανέργων σε δομές προσφύγων
EUROKINISSI

Πρόγραμμα που αφορά την πρόσληψη περίπου 2.300 ανέργων σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης και σε δομές προσωρινής υποδοχής ή φιλοξενίας αναμένεται να ξεκινήσει.

Η Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων (ΓΓΔΚΑΠ) του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΥΠΕΚΑΑ) καταρτίζει τη δράση «Πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, ΤΟΣΚΕΔΠ και δομές προσωρινής υποδοχής ή φιλοξενίας μέσω Δήμων, Περιφερειών και της Υπηρεσίας - Γ’ κύκλος», που στόχο έχει την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας.

Σύμφωνα με την απόφαση, πληθυσμιακές ομάδες συνεχίζουν να πλήττονται από την παρατεταμένη οικονομική κρίση και τη μακρά ύφεση που έχει υποστεί η ελληνική οικονομία, γι’ αυτό και το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποβλέπει στην ενίσχυση της απασχόλησης. Παράλληλα όμως στοχεύει στην ένταξη - επανένταξή τους στην αγορά εργασίας και ταυτόχρονα στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υποδοχής, ασύλου και διαχείρισης προσφυγικών ροών δεδομένης της κοινωνικοοικονομικής κατάστασης που έχει προκαλέσει η εισροή προσφύγων στη χώρα κατά τα τελευταία χρόνια.

Η τοποθέτηση των ανέργων - εγγεγραμμένων στα μητρώα του ΟΑΕΔ θα είναι για συνολικό χρονικό διάστημα οκτώ μηνών, τόσο σε περιφερειακές υπηρεσίες της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Γενικής Γραμματείας Υποδοχής του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, όσο και Τοπικά Συντονιστικά Κέντρα Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης (ΤΟΣΚΕΔΠ). Σημειώνεται ότι υπεύθυνος φορέας για τη διαχείριση και παρακολούθηση της παρούσας δράσης ορίζεται, βάσει της κοινής υπουργικής απόφασης, ο ΟΑΕΔ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ